Thorpe geri döndü!

Beş kez Olimpiyat şampiyonu Avustralyalı yüzücü Ian Thorpe, spora dönüşünden sonraki ilk yarışında yedinci oldu.

Singapur’daki Dünya Kupası’na katılan 29 yaşındaki yüzücü beş yıl önce yüzmeyi bıraktığını açıklamıştı. Döndükten sonra ilk kez 100 metre karışık yarışına katılan Thorpe 56.33’lük derecesiyle 7. oldu. Yarışı ise 19 yaşındaki Güney Afrikalı, Chad Le Los 53.06’lık derecesiyle kazandı. Avustralyalı rekortmen, cumartesi günü 100 metre kelebek yarışına katılacak.

Yarış sonrasında açıklamalarda bulunan Thorpe, “İnsanlar benim iyi yüzdüğümü görmek istiyor. ama bunun biraz hızlı gelimesini bekliyorlar. Ben de böyle olmasını istiyorum. Uzun zamandır yüzmüyorum. Bir yıl önce neredeysem şu anda da oradayım. Finalde yarıştım ve mutluyum. biraz zaman geçtikten sonra daha iyi olacağım” dedi.

Yüzmeye bir diğer geri dönüş yapan efsane isimlerden Libby Tickett ise Singapur’da 100 metre ve 50 metre kelebek finallerine kalmayı başardı. Ancak 100 metrede sonuncu oldu. “Bu yarışlarda kaçıncı olduğum önemli değil” diyen Avustralyalı sözlerini şöyle tamamladı:

“Her yarışta daha iyi oluyorum. Hepsinden ders çıkarıyorum. Finallere kaldığım için mutluyum. benim için çok pozitif yarışlar oldu.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aşırı hava olayları spor organizasyonlarını ve sporcuları da etkiliyor

Aşırı hava olayları sporcuların sağlığını tehdit ediyor. Aynı zamanda birçok stadyumun deniz seviyesinin yükselmesiyle su baskınlarına maruz kalacağı tahmin ediliyor.

Olimpiyatlarda yeni kombin eski hikâye

Olimpiyat demek etkinlik demek, pr, event, moda, medya, pazar, hayranlar, fanatizm, logolar, sporcu vücutları demek. Olimpiyat demek dünyanın her yerinden milyonlarca seyirci, yani tüketici adayı demek. Dünyanın en büyük endüstrilerinden moda endüstrisinin son yıllarda sporla daha da yakınlaştığı düşünülürse olimpiyatlarda modadan daha fazla bahsediyor olmamız şaşırtıcı değil.

Resiflerin üstüne inşa edilen kuleden büyük ölçekli inşaat projelerine: Tahiti’nin olimpik sörf krizi

Tahitili Teahupo'o yerli halkı, çevrelerine ve yaşam tarzlarına zarar...

2024 Olimpiyatları: Seine Nehri’nde ‘kirlilik’ nedeniyle ikinci antrenman iptali

Birleşik kanalizasyon sistemi nedeniyle aşırı yağışlarda Seinne Nehri'ne kanalizasyon atığı karışan Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nda ikinci kez triatlon sporcularının antrenmanı iptal edildi.

[İklim Masası] Sözde ‘yeşil’ Paris Olimpiyatları en sürdürülebilir olamadı

Olimpiyatların ne kadar sürdürülebilir olduğunu inceleyen bir araştırmaya göre en sürdürülebilir olmak için fazla büyük olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın en yeşil olma taahhütlerini sözde kaldı. Olimpiyat Komitesi'nin öne çıkardığı sürdürülebilir girişimler ise şüpheyle yaklaşılması gereken pazarlama söylemlerinden ibaret.

EN ÇOK OKUNANLAR