Köylülerin karşı çıktığı HES kaçak çıktı

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Kargı Çayı üzerine yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali’ne karşı çıkan köylüler, eylemlerine bugün de Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü önünde devam etti.

Muğla’nın Fethiye İlçesinde Kargı Çayı üzerine yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali’ne karşı çıkan köylüler, eylemlerine bugün de Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü önünde devam etti. HES inşaatının izinsiz olduğunu öğrenen köylüler, inşaatın durdurulmasını istedi.

Ellerindeki pankartlarla toplanan kalabalık, daha sonra Orman İşletme Müdürü Reşat Tunç ile görüştü. Şantiyenin durumu ve kesilen ağaçlarla ilgili bilgi alan köylüler, şantiyenin bulunduğu yerin izinsiz olduğunu, damgalanan 392 ağacın da kesileceği bilgisini aldı.

İşletme Müdürü Reşat Tunç’tan aldığı bilgileri eylemcilerle paylaşan Kargı Köyü Muhtarı Mithat Sarı, şunları söyledi: ‘Şantiyenin bulunduğu yerin izinsiz olduğunu öğrendik.

Orman İşletme Müdürlüğü duruma el koymuş ve savcılığa müracaat etmiş. Bu hafta sonuna kadar orman işletme şantiyenin bulunduğu alanı kaldıracak. Ağaç kesim işlemleri ise Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılıyormuş. Mahkemeden ağaçlar için ‘kesim yapılamaz kararı’ getirmemiz halinde ağaç kesimi durdurulacak. ”

Kargı Çayı suyunun borulara girmesiyle birlikte sulama sularının kalmayacağını vurgulayan Sarı, derenin bu işlemden sonra tamamen kuruyacağını söyledi.

Bu mücadelenin daha özverili yürütülmesi gerektiğini savunan Sarı, “Yalnız bizim sahip çıkmamızla bu iş çözülmez. Halkın burada vereceği destek çok önemlidir. Suyun gerçek sahipleri sizlersiniz. Buradan üretilen enerji su durumundan kimseye katkı sağlamaz. Şimdi hukuk mahkemesine gideceğiz ve ağaç kesiminin durdurulması yönünde karar alacağız. Ağaçlarımıza ve suyumuza sahip çıkmazsak Fethiye ‘de ne turizm olur ne de başka bir şey diye konuştu. Eylemciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (Ajanslar)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR