Depremin bilançosu ağırlaşıyor: Ölü sayısı 3 bin 381, yaralı sayısı 20 binin üzerinde

Kahramanmaraş'taki depremle ilgili açıklamada bulunan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yıkıldığı teyit edilen bina sayısının 5 bin 775'i bulduğunu aktardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çok sayıda kentte yaşanan 7,7’lik depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Buna göre, can kaybı 3 bin 381’e yükselirken, yaralı sayısı 20 bin 426’ya ulaştığını bildirdi.

AFAD, 11 bin 203 binanın yıkıldığına dair ihbar alırken, bunlardan 5 bin 775 tanesinin yıkıldığı teyit edildi.

Tatar, hava şartları nedeniyle bölgeye yardım ve arama kurtarma ekiplerinin ulaştırılmasının zaman zaman zor olabildiğini, ancak koordinasyonun sağlanmış durumda olduğunu söyledi.

Yaklaşık olarak 110 bin kilometre karelik bir alan depremden etkilendi; bu Türkiye’nin yedide birine tekabül ediyor.

An itibarıyla 24 bin 443 personelin bu alanda görev yaptığını aktardı. Ayrıca bin 322 personel de psiko-sosyal destek sağlamak için bölgede çalışıyor.

Bölgede 10 tane gemi hastaları nakletmek için kullanılıyor ve 54 helikopter de bu çalışmalara katılıyor. Helikopterler an itibarıyla bölgede 154 sorti yaptı.

Yollar açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bölgedeki çalışmalara yönelik basın açıklamasında bulunarak gelişmeleri aktardı.

Kurum’un aktardığına göre, depremden etkilenen Nizip, Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde görevlendirilen valilikler yardım ekipleri, arama kurtarma timleri, barınma olanakları ile birlikte bölgeye geldi.

Otoyolda meydana gelen kısmi çökmeler nedeniyle ulaşım D-400 karayolundan kontrollü bir şekilde sağlanırken, kaya düşmesi nedeniyle kapalı olan yol trafiğe açıldı. Yol, hem acil yardım ulaştırılması hem de vatandaşların tahliyesi için kullanıldı.

D-400 karayolu, öğle saatlerinden önce sadece yardım hizmetleri için tahsis edilecek. Tahliye çalışmalarının farklı yollara sevk edilerek afete yönelik çalışmalara bu şekilde hız kazandırılması amaçlanıyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR