Paris’te her ayın ilk pazar günü otomobillere yasaklanan meydanlar yüz güldürüyor

Paris’in her ayın ilk pazar günü, başta Şanzelize Caddesi olmak üzere bazı alanların trafiğe kapatılması, kentte yaşayanlar ve turistler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te, bir süredir her ayın ilk pazar günü, ünlü Şanzelize Caddesi başta olmak üzere bazı alanlar trafiğe kapatılıyor. Ünlü caddede çocuklarıyla yürüyüşe çıkan Parisliler ve kenti ziyarete gelen turistler ise uygulamadan bir hayli memnun.

Paris Belediyesi’nin sitesindeki bilgilere göre, şehrin birinci ve dördüncü bölgeleri arası yanı sıra Şanzelize Caddesi her ayın ilk pazarı araçlara kapalı oluyor.

Ayın ilk pazarı yedi-sekiz saat araç trafiğine kapalı olan alanlarda, Paris  sakinleri ve turistler, bu sürede yaya olarak ya da bisiklet, paten veya scooter’la gezebiliyor.

2016’ta ilk olarak Şanzelize Caddesi’nde yürürlüğe giren uygulama başkentin başka bölgelerine genişletildi. Bu ay uygulama, 7 Ağustos’a denk geldi.

Turistler de memnun

AA’ya konuşan Macaristan’da yaşayan Filistinli Seher Şakra, tatil için geldiği Paris’te, Şanzelize Caddesi’nin araçlara kapatılmış olmasının iyi bir fikir olduğunu söyledi.

 

İspanyol turist İrati Laraudo da dünyanın kötü bir durumda olduğuna belirterek, “Arabasız bir günün güzel bir fikir olduğunu düşünüyorum. Bu uygulamayı başka kentlerin de denemesi gerekir” dedi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR