TBMM ‘ticarethane’ görünüyor: İki aylık elektrik faturası 7 milyon 675 bin lira

Ticarethane statüsü ile faturalandırılan TBMM'nin iki aylık faturası 7 milyon 675 bin lira oldu. CHP'li Ali Haydar Hakverdi, "Sadece geçtiğimiz yıla oranla bile artış yüzde 260" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ticarethane statüsü ile faturalandırılarak 2022’nin ilk iki ayında 7 milyon 674 bin 810 bin lira elektrik faturası ödediği öğrenildi.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, CHP Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi‘nin, TBMM yerleşkesinin son beş yılda ödediği elektrik faturalarına ve hangi tarifeden faturalandırıldığına dair verdiği soru önergesine verilen yanıtta; TBMM’nin elektrik faturalarının “ticarethane” statüsü ile faturalandırıldığı cevabı verildi.

Geçen yılki tutarın iki buçuk katı

Ali Haydar Hakverdi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu meblağ, geçtiğimiz yıl ödenen meblağın iki buçuk katından fazla: 2021’de ödenen aylık ortalama fatura 1 milyon 471 bin 480 lira iken, bu yılın ilk iki ayı ortalaması 3 milyon 837 bin 405 lira.

Yılın ilk iki ayında ödenen fatura, 2017’de bir yılda ödenen faturanın dahi üzerinde. Sadece geçtiğimiz yıla oranla bile artış yüzde 260.

Bu ortalama üzerinden yıl sonu TBMM’nin ödeyeceği rakam tahminen 45 milyon liranın üzerinde gerçekleşecek.

Tüketim aynı

Kilovat cinsinden elektrik kullanımının aynı olduğunu vurgulayan Hakverdi, TBMM’nin “ticarethane” olarak faturalandırılmasını şu sözlerle eleştirdi:

“Bir kamu kurumu olan ve vatandaşın vergileri ile bütçesi oluşturulan TBMM ticarethane değildir. Elektrik faturalarının ticarethane olarak faturalandırılması ve emekçilerden esirgenen paraların yüksek tarife ile elektrik şirketlerine ödemesi kabul edilemez.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR