1 Nokta 5: Hayvansal ürün tüketiminin iklim kriziyle ne ilgisi var?

1 Nokta 5’in yedinci bölümünde, Yeşil Gazete editörü Merve Özçelik, Nilgün Engin ile beş soruda hayvancılığın iklim krizine olan etkilerini konuştu.

Araştırmalar, hayvan endüstrisinin iklim krizine doğrudan ve ciddi oranda etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Hayvan endüstrisi, dünya çapındaki tüm ulaşım araçlarının toplamının çıkardığı sera gazından daha fazla sera gazı salımına sebep oluyor.

1 Nokta 5’in yedinci bölümünde, Yeşil Gazete editörü Merve Özçelik, Animal Save Movement Ortadoğu ve Afrika İletişim Sorumlusu, Ankara Animal/Climate ve Health Save aktivisti aynı zamanda Yaşamdan Yana Derneği Başkanı Nilgün Engin ile beş soruda hayvancılığın iklim krizine olan etkilerini konuştu.

Vegan bir insanın karbon ayak izinin alışılagelmiş gıda ürünleri tüketen bir insana göre yüzde 47 daha az olduğunu belirten Nilgün Engin, “Hayvancılık sona ermeden iklim krizinin sona ermesi mümkün değil” diye de ekledi.

1 nokta 5

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR