Yerel yönetimlere katılımın güçlendirilmesi eğitimi Ankara’da

STÖ’lerin Yerel Yönetimlere Katılımlarının Güçlendirilmesi Eğitimi, özellikle hak temelli sivil toplum örgütlerinin (STÖ) kendi yerellerindeki süreçlere katılımlarının arttırılmasını ve dönüştürücü özelliklerinin güçlendirilmesini hedefliyor. Ankara’da düzenlenecek çalışmaya tüm illerden başvuru kabul ediliyor.

Eğitim programı kapsamında katılımcılar; kent, kentsel sorunlar, yerel yönetimler, kentsel demokrasi ve örgütlenme kavramlarını politika bilimi araçlarını kullanarak değerlendirebilecekleri çalışmalara katılacaklar.

Karar alma süreçlerine teorik yaklaşımlarının tartışıldığı oturumlara ek olarak katılımcılar, dünyadaki ve Türkiye’deki örnekler ışığında yerel yönetimlerde karar alma süreçlerine katılım mekanizmalarını inceleyecekler. Yerel yönetimlerin ve STÖ’lerin karar verme süreçlerine katılım süreçlerine yönelik geliştirdikleri mekanizmalarını ve etkinliklerini hep birlikte tartışılacak.

Program kapsamında yerel yönetimlere hukuksal çerçeve ile de bakılacak. Düzenlenecek grup çalışmaları ile ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik perspektifinden yaklaşımlar geliştirmeye çalışılacak.

Yerel yönetimlere katılım süreçlerinde STÖ’lerin ağ kurma ve koalisyonlar ile çalışma deneyimlerini ve sivil alana bütüncül yaklaşımı tartışma olanağı bulacaklar.

Eğitim 8 Nisan 09.30’da başlayacak ve 10 Nisan 15.00’da sona erecek. Eğitim çalışması Ankara’da gerçekleştirilecek. Ankara dışından eğitime katılacak katılımcıların yol ve konaklama masrafları STGM tarafından karşılanacak.

Eğitim; toplumsal cinsiyet, ekoloji, çocuk hakları, insan hakları, engelli hakları, gençlik, kültürel haklar alanlarında çalışan STÖ aktivistleri ve çalışanları için.

Eğitim başvurularını STGM’nin www.stgm.org.tr adlı internet sitesinden online yapmak gerekiyor. Online başvuru için son tarih 24 Mart Perşembe günü saat 17.00.

(Yeşil Gazete, www.stgm.org.tr)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR