EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi Genel Sekreterliği’ne eski Cumhurbaşkanı danışmanının akrabası atandı

0

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu‘nun rektör olarak atanmasının ardından protestolara sahne olan Boğaziçi Üniversitesi‘nde Genel Sekreterlik görevine Sağlık Bilimleri Üniversitesi Personel Daire Başkanı Nedim Malkoç atandı.

Daha önce akademik kariyerinin hiçbir noktasında Boğaziçi Üniversitesi ile bir ilişkisi olmayan Malkoç, bu atamayla Bulu’nun yakın çalışma ekibinde yer alacak.

Şeref Malkoç’un akrabası

Boğaziçi TV’den yapılan paylaşımda ise “Osmanlı Eğitim Ocakları Kocaeli şube başkan vekilliği de yapmış Malkoç, ayrıca cumhurbaşkanı eski başdanışmanı ve kamu denetçisi Şeref Malkoç‘un akrabası” bilgileri paylaşıldı.

Atamadan sonra Malkoç, Gazete Gebze’ye yaptığı açıklamada “Bana güvenen ve bu göreve layık gören Boğaziçi Üniversitesi Rektörü değerli hocam Prof. Dr. Melih Bulu’ya teşekkür ederim. İnşallah allah bizi utandırmaz, bugüne kadar yaptığım görevlere ek olarak bu görevi yapmaya da bizi nasip eder” ifadelerini kullandı.

Rektör yardımcısına yeni görev

Yükseköğretim Kurulu ise Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’nun yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez‘i Mühendislik Fakültesi’nin dekanlığına vekaleten atadı.

bianet’ten Dilek Şen’in haberine göre YÖK Başkanı Yekta Saraç‘ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne gönderilen belgede şu ifadeler kullanıldı:

Üniversiteniz Mühendislik Fakültesi dekanlık görevinin yeni dekan ataması yapılıncaya kadar, Üniversiteniz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazıl Önder Sönmez’in uhdesinde yürütülmesi teklifiniz uygun görülmüştür. Bilgilerinizi ve en kısa sürede yeni dekan adaylarına ilişkin önerilerinizin gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.