ManşetTarım-Gıda

Financial Times, Nestle’nin şirket içi yazışmalarını ifşa etti

0
Fotoğraf: Shutterstock

Dünya’nın en büyük gıda üreticilerinden biri olan İsviçre merkezli Nestle‘nin şirket içi yazışmaları, Financial Times tarafından ifşa edildi.

Sızdırılan yazışmalarda firma ürünlerinin yarıdan fazlasının sağlıksız olduğu belirtildi. Firma yazışmalarında “Piyasadaki içecek ve gıda ürünlerinin yüzde 60’tan fazlası sağlıklı tanımına dahil değil. Bu ürünleri ne kadar yenilesek yenileyelim, bu tanıma hiçbir zaman uyamayacaklar” ifadeleri yer aldı.

Çoğunluğu 3,5 yıldız altında

Nestle’nin iç yazışmalarında, evcil hayvan ve özel sağlık ürünleri dışında kalan ürünlerin sadece yüzde 37’sinin Avustralya sağlık sisteminde 3.5 yıldızın üzerinde görüldüğü belirtildi. Bu kriterler uluslararası kuruluşlar tarafından da kullanılıyor.

Ürünlerin yüzde 63’ünün 3,5 yıldızın altında kaldığı göze çarparken, bu gıda denetleme sisteminin Access to Nutrition Foundation gibi uluslararası kurumlar tarafından da kullanıldığı belirtildi.

Fotoğraf: Shutterstock

Nestle’nin en çok sorun yaşadığı alanlar ise içecek, şekerleme ve dondurma portföyü olarak göze çarptı. Firmanın saf kahveleri hariç içeceklerin yüzde 96’sı, şekerleme ve dondurma grubunda yer alan ürünlerin ise yüzde 99’u gerekli eşiğe ulaşmayı başaramadı.

‘İyileştirmelere rağmen düşük performans’

Yazışmalarda dikkat çeken bir diğer nokta ise Nestle’nin bu konuda da adımlar atması oldu. Şirket içinde yazışmalarda, “Ürünlerimizde önemli iyileştirmeler yaptık ancak portföyümüz, tüketici taleplerinin hızla arttığı bir ortamda, çevresel sağlık tanımlarına karşı hala düşük performans gösteriyor.” dedi.

Yapılan incelemelere bebek mamaları, evcil hayvan yemekleri, kahveler ve sağlık bilimi bölümündeki ürünler yer almadı. Yani firmanın 72,7 milyar dolarlık cirosunu oluşturan ürünlerin yaklaşık olarak yarısı incelemenin dışında kalmış oldu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.