13 termik santral ve HES projesinin enerji üretim lisansı sonlandırıldı

Kararla birlikte üretim lisansı sonlandırılan termik santraller Ayas Termik Enerji Santrali ve Çayırhan-B Termik Santrali oldu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararıyla aralarında hidroelektrik santral (HES) ve termik santrallerin de yer aldığı 13 enerji projesinin enerji üretim lisansları sonlandırıldı.

Söz konusu karar 9 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Çayırhan ve Ayas Termik Santralleri’ne iptal

Kararla birlikte enerji üretim lisansı sonlandırılan termik santraller Ayas Termik Enerji Santrali ve Çayırhan-B Termik Santrali oldu. Ayas’ın Adana Yumurtalık’ta faaliyet gösteren İsken Sugözü Termik Santrali’nin yanına kurulması planlanıyordu.

Çayırhan’daki santralin ise Ankara’nın Nallıhan ilçesinde Kuş Cenneti‘nin yakınına kurulması planlanıyordu. Daha önce projenin gerçekleştirilmesi için yapılan plan değişiklikleri Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda iptal edilmişti.

Lisansı sonlandırılan HES’ler

Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile üretim lisansları durdurulan diğer projeler ise şu şekilde listelendi:

Tarihler HES, İlhan Regülatörü ve HES, Oylum I-II Regülatörü ve HES, Turnasuyu Enerji Grubu Projesi, Moran Barajı ve HES, İncir Barajı ve HES, Arslanca Regülatörü ve HES, Pervari Barajı ve HES, Kanat Regülatörü ve HES, Dikmen Regülatörü ve HES, Şimşir Regülatörü ve HES.

 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR