Kadıköy Belediyesi’nde grev sıkıntısı: Sendika imzayı attı, işçiler devam diyor

Kadıköy Belediyesi'nde ücret artışı ve ek haklarını elde etmek için grev başlatan işçilerin bağlı olduğu DİSK Genel-İş Sendikası' dün gece belediye ile anlaşarak sözleşme imzaladı. Ancak işçiler, anlaşmayı tanımayacaklarını ve greve devam edeceklerini söylüyor.

Kadıköy Belediyesi‘nde zam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle önceki gün greve giden işçilerin temsilcisi Genel-İş Sendikası ile belediye arasında uzlaşma sağlandı. 

Belediye ile Devrimci İşçi Konfederasyonu‘na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası arasında yürütülen görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 2 bin 300 belediye işçisi, 15 Şubat’ta greve başlamıştı. Sendika’nın Ankara’daki genel merkezinden gelen sendika yöneticileri dün gece belediye ile görüşerek anlaşma sağladı. Grevi yürüten sendikanın İstanbul Anadolu 1 No’lu Şubesi ise genel merkezin imzaladığı sözleşmeyi tanımayarak greve devam edeceğini açıkladı. 

Şube Başkanı Ahmet Arıkan, “Bu işin daha fazla uzamaması, işçinin hakkının biraz daha yükseltilmesi için bu işi barışla uzlaşıyla bitirelim dedik. Aldığımız cevap şu; ‘Bu iş bitti, imzalar atıldı’ Sözleşmeyi kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Kartal işçisi geliyor, Ataşehir işçisi geliyor, buradayız” dedi.

Belediyenin ve işçilerin ifade ettiği rakamlar farklı

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadıköy Belediyesi de “Kadıköy Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Genel-İş Sendikası Genel Merkezi ile yapılan anlaşma ile sona ermiştir. İmzalanan sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmiştir” ifadelerini kullandı. 

İşçiler ise teklif edilen çıplak maaşların 3 bin TL civarında olduğunu, belediyenin teklif ettiği maaşın ise “giydirilmiş” maaş olduğunu iddia ediyor. 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR