‘Öğrencime dokunma’ diyene soruşturma

Hacettepe'de stand açma yasağı ters tepti. Stand açanlara polis müdahale etti, "Öğrencime dokunma" diyen öğretim görevlilerine soruşturma yağdı.

Hacettepe Üniversitesi’nde eğitim yılı, ‘stand açma’ yasaklarıyla başladı. Bu durum öğrencilerle yönetimi pek çok kez karşı karşıya getirdi. Öğrencilere yönelik en sert müdahale 11-13 Ekim 2010’da yapıldı. Beytepe Yerleşkesi’nde stand açan öğrencilere 300 çevik kuvvet mensubu müdahale etti.

Müdahale sonrası öğrenciler ve çalışanlar rektörlüğe yürüdü. Eğitim-Sen Hacettepe Ünversitesi İşyeri Temsilciliği, yasaksız üniversite kampanyası başlattı. Kampanyaya yaklaşık 350 üniversite çalışanı imza atarken Eğitim-Senli öğretim görevlileri, 3-4 Aralık’ta okulda stand açarak ‘Öğrencime dokunma’ ve ‘Asistan kıyımına son’ bildirileri dağıttı. Bu olayın ardından 1’i doçent, 8’i araştırma görevlisi, 2’si idari personel 11 kişi hakkında da soruşturma açıldı. Böylece 2010-2011 akademik yılının ilk yarısında soruşturma açılan üniversite çalışanı sayısı 30’u buldu.

‘10 dakika sonra gel, hesap ver’
Eğitim Sen Hacettepe Üniversitesi İşyeri Temsilciliği adına konuşan Mehmet Mutlu soruşturmaların keyfi yürütüldüğünü savundu: “Stand açma yasağını protesto etmek için stand kuruldu. Soruşturma açıldı. Soruşturma açılan 11 arkadaştan birine tebligat 13.20’de geliyor, ‘13.30’da savunmanızı verin’ diyorlar. Soruşturma yazılarında ‘sanık’ olarak ifadelerine başvurulacağı yazıyor. Sanki hakim karşısındayız.”

‘Lütuf değil hak’
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç’a göre Hacettepe’de uzun süredir öğrencilere ve öğretim üyelerine yönelik bir baskı var: “Atılan her adımı cezalandıran bir politika uygulanıyor. Eğitim Sen’in standları dahi yasadışı gibi gösteriliyor. Sendika olarak bütün çalışma alanlarımızda etkinliklerimizi sürdürme hakkına sahibiz. Bu da yasalarla güvence altına alınmıştır. 23 Aralık’ta ‘Üniversiteler ve Özgürlükler’ konulu panele davetliydim. Kapıda engellemeyle karşılaştım. Özel güvenlik güçleri aracı yumrukladı, tekmeledi.” (Umay Aktaş Salman)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR