Hatay’da çatışma ve patlama: Dört kişi yaralandı

Hatay'ın Payas ilçesinde jandarma uygulama noktasına silahlı saldırı düzenledi. Daha sonra araçla yapılan kovalamacanın ardından İskenderun'da bir kişi üzerindeki bombayı patlattı.

Hatay‘ın Payas ilçesinde kimlikleri belirlenemeyen iki kişi, jandarma uygulama noktasında silahlı saldırıda bulundu. Dün akşam saatlerinde (26 Ekim) gerçekleşen saldırıda bir astsubay yaralanırken; şüpheliler araçla olay yerinden kaçtı.

Polis ve jandarma ile takip ettiği araç arasında İskenderun kent merkezine kadar çatışma yaşandı. Fener Caddesi üzerine gelindiğinde üzerinde bomba olan kişinin, üzerindeki bombayı patlattığı belirtildi. Patlamada çok sayıda araç ve işyeri hasar görürken; İskenderun İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı ve iki yurttaş yaralandı.

İkinci patlama uyarısı

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre polis ve jandarma, Payas ile İskenderun’da geniş güvenlik önlemleri alırken; bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Öte yandan saldırıyı düzenleyenlerden birinin gözaltına alındığı, birinin ise kaçtığı belirtildi.

Sürekli anons yapan polis, “Herkes evine gitsin. İkinci bir patlama olabilir. Evinize gidin” dedi.

Hatay Valisi’nden açıklama

Hatay Valisi Rahmi Doğan, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Doğan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği  2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR