OECD: Dünya ekonomisi yüzde 4.9, Türkiye ekonomisi yüzde 2.9 küçülecek

OECD haziran ayında yaptığı açıklamada dünya ekonomisinin 2020’de yüzde 6, Türkiye ekonomisinin ise yüzde 4.8 daralacağı tahmininde bulunmuştu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), koronavirüs pandemisinin dünya ve Türkiye ekonomisine etkileriyle ilgili öngörülerini revize etti.

Haziran’da dünya ekonomisinin 2020’de yüzde 6 daralacağı öngörüsünde bulunan OECD, bu oranı yüzde 4.5’e indirdi. OECD, Türkiye ekonomisi için yüzde 4.8 küçülme tahminini de revize etti ve yüzde 2.9 çekti.

OECD, Türkiye ekonomisinin 2021’de yüzde 3.9 büyüyeceği öngörüsünde de bulundu. Dünya ekonomisi için ise gelecek yıl yüzde 5 büyüme tahmini yaptı.

En çok Güney Afrika, Arjantin ve Hindistan etkilenecek

OECD, ekonomilerin beklenenden hızlı toparlandığını ancak turizm, seyahat gibi kritik sektörlerin Covid-19 salgınının etkilerini henüz atlatamadığını belirtti.

Ayrıca, Güney Afrika’nın bu yıl yüzde 11.5, Arjantin’in yüzde 11.2, Hindistan’ın ise yüzde 10.1 küçüleceği öngörülerinde de bulunuldu. Kuruluş, Avrupa Birliği için 2020’de yüzde 4.1, ABD için de yüzde 3.8 küçülme tahmini yaptı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR