Yargıtay ‘İmza atmayanları tutuklayın’ dedi ama…

Diyarbakır'da CMK 102 ile tahliye edilen 12'i Hizbullahçı için tutuklama kararı çıktı. Polis baskınında kimse yakalanamadı .

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanvekili Ekrem Ertuğrul, 10 yıllık tutukluluk sürelerini aştıkları gerekçesiyle adli tedbir şartıyla tahliye edilen sanıklardan, imzaya gitmeyenlerin tekrar tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı.

Ertuğrul, Yargıtay’da gazeticelere konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “12 ocak 2011 günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, aynı tarihli yazısıyla dairemiz tarafında tahliye edilen haklarında adli kontrol kararı verilen sanıkların ikamet yerine en yakın jandarma ya da polis karakoluna her gün düzenli biçimde başvuruda bulunma yükümlülüğüne uymadıkları yazıyla bildirilmesi üzerine dairemiz heyeti toplanıp bu konu da adli kontrol kararı veren Yargıtay’ın bu kontrole uymayan sanılar hakkında bir karar vermesi gerektiği görüş ve düşüncesine ulaşmış ve olayın aciliyeti nedeniyle de aynı gün geç saatlerde adli kontrol tedbirine uymayan tüm sanıkların bu yükümlüğe uymamaları nedeniyle saklanacakları veya kaçacakları şüphesinin olduğunu da göz edilerek CMK’nın 112’inci ve 100’uncü maddelerinin amaç kapsam ve gerekçesi de nazara alınıp, anılan maddeler uyarınca tutuklanmalarına karar verilmiş ve aynı anda kararlar ve müzakereleri infaz için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Söz konusu kararın infazının sağlanabilmesi açısından dairemizce gizliliğe uyulmuştur.”

HİZBULLAHÇILAR KAYIPLARA KARIŞTI
CMK’un 102’inci maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından Hizbullah’ın aralarında üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 12 kişi Diyarbakır ve Batman’da tutuklu bulundukları cezaevlerinden 4 Ocak 2011 gecesi denetimli serbestlik yasası kapsamında serbest bırakıldı. Tahliye olan Hizbullah’ın üst düzey yöneticileri Cemal Tutar, Edip Gümüş ile Abdulkerim Kaya, Fuat Balca, Şeyhmus Kınay ve Mustafa İpek Diyarbakır’da, M.Emin Varol, Kemal Gülşen, Sinan Yakut, Muhmut Demir, Lütfü Sertkaya ve Bilal Taş da Batman’da ikamet gösterdi. Ancak Diyarbakır’dan tahliye olan sanıklar, adres gösterdikleri yerlerin polis merkezlerine gidip bugüne kadar hiç imza vermedi. Batman’da ikamet gösterenler ise son 3 gündür polis merkezlerine gitmedi.  Tutuklama kararının ardından Diyarbakır ve Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hizbullahçıların gösterdiği adresler ve bulanabilecekleri yerlere operasyonlar düzenledi. Ancak, operasyonlarda hiç bir Hiçbullahçının izine rastlanmadı. Ortadan kaybolan Hizbullahçıları bulmak için polisin operasyonlarının sürdüğü belirtildi. (dha, anka)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR