Adli Tıp’ın ‘cezaevinde kalamazlar’ dediği Timtik ve Ünsal tahliye edilmedi

Adli Tıp Kurumu'nun, ölüm orucunun 210'uncu gününde olan Ebru Timtik ile 179'uncu günündeki Aytaç Ünsal için hazırladığı raporda 'Hapishanede kalmaları uygun değildir' denilmesine rağmen mahkemeden tahliye kararı çıkmadı.
 

ÇHD: Tahliye kararı bekliyoruz

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), kararı Twitter hesabından şu ifadelerle duyurmuştu:  

* Adli Tıp Kurumu az önce İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ölüm orucundaki avukat arkadaşlarımız Av. Ebru Timtik ve Av. Aytaç Ünsal’ın ‘hapishanede kalmalarının uygun olmadığı’ şeklinde düzenledikleri raporu sundu. Mahkemenin tahliye kararı vermesini bekliyoruz.

Bianet‘in aktardığına göre, Timtik ve Ünsal’ın avukatları, bu sabah raporun sonucu çıkar çıkmaz İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesine raporla birlikte tahliye dilekçelerini sundu. Yurtdışındaki avukatlardan gelen 152 dilekçe ile, Türkiye’den onlarca avukatın imzaladığı, tahliye edilmelerini taleplerini içeren dilekçeler de mahkemeye iletildi.  

Ancak talepleri değerlendiren mahkeme iki avukatın da tutukluluğunun devamına karar verdi.

Ne olmuştu?

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti. Avukat Ebru Timtik’e “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti. İki avukat adil yargılanmadıklarını belirterek, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlamışlardı. Avukatların İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosyası şu an Yargıtay’da. 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR