DünyaManşet

Floyd’un cenazesinde polisler tabutun önünde diz çöktü

0

Polis şiddetiyle öldürülen George Floyd‘un ilk cenaze töreni Minneapolis‘teki North Central Üniversitesi kampüsünde düzenlendi. Törene Floyd’un aile yakınları, arkadaşları ve çevre halkı ile birlikte, dini ve siyasi liderler de katıldı.

Tören, ABD medyasında canlı yayınlandı. Floyd’un tabutunun bulunduğu cenaze arabasının tören binasına yaklaştığı sırada Minneapolis Polis Şefi Medaria Arradondo ve Komiser Yardımcısı Dave O’Conner diz çökerek saygı duruşunda bulundu.

 8 dakika 46 saniyelik saygı duruşu

Törende konuşma yapan sivil aktivist ve politikacı Alfred Sharpton, salondakileri ve ekran başındaki herkesi 8 dakika 46 saniyelik saygı duruşuna davet etti. Bu süre, polis memuru Derek Chauvin‘in Floyd’un boynuna diziyle bastırmasından Floyd’un ölümüne kadar geçen zaman. 

Törene sivil haklar savunucusu ve papaz Jesse Jackson, Minnesota Senatörleri Amy Klobuchar ve Tina Smith ile Vali Tim Walz ve Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey de katıldı.

Floyd için cenaze töreninin yapıldığı North Central Üniversitesi’nin başkanı Scott Hagan, üniversitedeki siyah gençlerin eğitimine katkı sağlamak üzere, George Floyd adına bir burs programı açtıklarını ve şimdiden 53 bin dolarlık bağış toplandığını belirtti. Hagan diğer üniversitelere de kendi burs programlarını başlatma çağrısında bulundu.

Floyd için bugün düzenlenen ilk törenin yanında, 6 Haziran Cumartesi günü North Carolina eyaletinde ikinci bir tören yapılacak. Floyd’un cezanesi 9 Haziran Salı günü Houston kentinde yapılacak üçüncü törenin ardından toprağa verilecek.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.