KHK karşıtı konsere kaymakamlık yasağı

'KHK'lar iptal edilsin, OHAL Komisyonu kapatılsın' çağrısıyla Şişli’de düzenlenmek istenen konser Şişli Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

23 Kasım Cumartesi günü İstanbul’daki Şişli Cemil Candaş Salonu’nda Direnişler Meclisi tarafından düzenlenmesi planlanan ‘KHK’lar iptal edilsin’ konseri kaymakamlık tarafından iptal edildi.

“KHK’lar iptal edilsin, OHAL Komisyonu kapatılsın” çağrısıyla düzenlenmesi planlanan konsere Grup Yorum üyeleri, Pelin Batu, Orhan Aydın, Ekrem Ataer, İbrahim Karaca, Mehmet Esatoğlu gibi çok sayıda grup ve müzisyen katılacaktı.

Şişli Kaymakamlığı konserin yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Kaymakamlık, iptal kararını Şişli Belediyesi’ne gönderirken, Direnişler Meclisi konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

“Yasakçı zihniyet bir şekilde aşılmalı”

Twitter üzerinden yayınlanan açıklamada şu ifadelere kullanıldı:

 “KHK ile ihraçlar başladığından beri 100’e yakın insanımız girdiği bunalım ve çaresizlikten yüzünden intihar etti veya inşaat ve benzeri işlerde hayatını kaybetti. Bizler bu durumun kader olmadığını, izlenen baskı politikalarının bir sonucu olduğunu, bu sorunların birlik ve dayanışma içinde olursak önlenebileceğini biliyoruz.

23 Kasım’da Şişli Cemil Candaş Salonu’nda adalet talebi olan herkesle bir araya gelmek “KHK’lar iptal edilsin, OHAL Komisyonu kapatılsın” talebimizi yüksek sesle söylemek ve sanatçı dostlarımızla güç alabilmek için bir dayanışma konseri tertipledik. Ancak usulsüz, yasal dayanaklardan yoksun bir biçimde Şişli Emniyet’i ve kaymakamlık yoluyla yasaklandığı tarafımıza bildirildi.

Ortak kanaatimiz uzun süredir sanata, sanatçıya, tiyatro oyunlarına, oyunculara ve konserlere getirilen bu yasakların, bu yasakçı zihniyetin bir şekilde aşılması gerektiğidir.”

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR