Günün Manşetiİklim KriziManşet

Çocuklar gelecekleri için okul grevinde: İklimi Harry Potter Kurtarmayacak!

0

Greta Thunberg’in karar alma yetkisi olan insanları iklim değişikliğine karşı harekete geçirmek için başlattığı okul bırakma eylemleri bütün dünyaya yayıldı.

İlk günden beri eylemlere destek veren gençler, 15 Mart Cuma günü uluslararası okul bırakma eylemi düzenliyorlar.

Her geçen gün sayısı çoğalan destekler, 13 Mart Cuma günü itibariyle 98 ülkede 1325 eylem olarak görülebilir.

Atlas, Ege ve Samra 15 Mart’ta İklim İçin Okul Grevinde

İstanbul, Ayvalık ve Dalyan’dan da destek ve çağrılar var.

Farklı yaşlardaki gençler ve çocuklar bütün dünyada iklim adaletini sağlamak için barışçı bir mesaj vermek istediklerini söylüyorlar.

Atlas, eylemine İstanbul’dan destek vermek isteyen çocukları Cuma günü saat 12:00’de  Bebek Parkına bekliyor. 11 yaşındaki Atlas’ın çağrısı şöyle,

 “Greta Thunberg’e dünyanın dört bir köşesinden öğrenciler destek veriyor. İklim Değişikliğinin artık dönülmez bir aşamasında olduğunu biliyorum. Büyüklerin yetmediği yerde geleceğimizi korumak için bizim harekete geçmemiz gerekiyor. Bu yüzden çocukların birliği ile 15 Mart Cuma günü global olarak yapılacak FRIDAYS FOR FUTURE hareketine dahil olarak sesimizi duyuracağız. 15 Mart’ta Bebek Parkı’nda saat 12’de bekleyeceğim. Gelin Greta’ya desteğimizi gösterelim, kendi geleceğimizi kendimiz talep edelim.”

Harry Potter Gelmeyecek

Muğla’nın Dalyan ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Samra, Atlas’ı desteklemek için Cuma günü İstanbul’da olacağını duyurdu ve Atlas’ı neden desteklediğini açıkladı, “Hepimiz biliyoruz ki, ne Harry Potter ne de Superman bizi kurtarmaya gelmeyecek. Büyük ihtimalle şu anda kitapların içinden dünyayı kirlettiğimiz için bizi yargılıyorlar. Yetişkinler ise kahramanlara inanmıyor ama hep bir kurtarıcı bekliyor. Ama zaman kalmadı, durum acil! Dünya ısınıyor. Dünyanın ısınmasını 1,5 derecede tutamazsak evimiz yanacak, içindeki bütün kitaplar ve hayallerle birlikte. Greta Thunberg süper kahramanların gerçek olduğunu kanıtladı. Meğer kaslı, pelerinli ya da asalı falan değillermiş. Çocukmuş hepsi. Greta’nın çağrısını duyan milyonlarca dünyalı çocuktan biriyim. 15 Mart Cuma günü dünyayı kurtarmak için okulu kırıyoruz. Bütün süper kahramanlar iş başına!”

Hemen Harekete Geçmeliyiz

Okul grevine Ayvalık’tan katılacağını duyuran 13 yaşındaki Ege Edman da yayınladığı videosunda şunları söylüyor,

Atmosfere salınan karbon gazı miktarının artmaya devam ettiği bugünlerde bilim bize, kesin olarak dünyanın ısınmasını 1.5 derecede sınırlayabilmek için hemen, şimdi harekete geçmemiz gerektiğini söylüyor. Fakat elinde bu konuyla ilgili karar alma yetkisi bulunan insanlar küresel ısınma ile mücadele etmek için hiçbir şey yapmıyor. Bu yüzden ben ve arkadaşlarım sesimizi duyurabilmek ve değişim sağlamak için okul grevi yapıyoruz.”

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.