Hasankeyf’deki baraj çalışmasında binlerce balık öldü

Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesini de sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı ile ilgili köprü çalışmaları devam ederken, köprü yapımı nedeniyle set çekilip, suyun yönünün değiştirilmesi nedeniyle nehirde bulunan binlerce balığın öldüğü görüldü.

Suyun yönünün değiştirilmesi ile karada kalan balıklar yaşamını yitirirken, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği üyesi Hasan Argunağa, bu duruma duruma tepki gösterdi. Dernek üyesi Argunağa, “Dicle’de firmaların yapılan çalışmalar nedeniyle suyun yönünün değiştirmesiyle birlikte karada kalan balıklar can çekişerek öldü. Buna sebep olanların cezasız kalmamasını istiyoruz. Dicle’de köprü yapılırken balıkların telef olmaması için de su bırakılmalıydı” dedi.

Dicle Nehri’nde balık avlayarak geçimlerini sağladıklarını söyleyen Ömer Aydemir ise, “Dicle nehrinin bile yönünü değiştirenler, balıkların ölmesine sebep oldular. Bunu yapanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

(Birgün)

 

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR