83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’e oğlunun kemikleri verilecek

Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım, Tunceli Valisi ile yaptığı yaptığı görüşme sonucunda 83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’e oğlunun kemiklerinin teslim edileceği açıkladı.

70 yaşındaki Kemal Gün, Dersim Çet Deresi’ne yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için 83 gündür Seyit Rıza Parkı’nda açlık grevi eyleminde.

Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Rıza Güler, Gün’ün talebi için Tunceli Valiliği ile görüştü.

Görüşme sonucunda 83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’ün oğlunun kemiklerinin, aileye teslim edileceği duyuruldu.

Evrensel’den Çisem Uğurlu’nun haberine göre Tunceli Barosu Başkanı Barış Yıldırım, Tunceli Valisi ile yaptığı yaptığı görüşme sonucu olay yerinde bulunan insan kemiklerinin Cumhuriyet Başsavclığı tarafından belediyeye teslimin ardından Kemal Gün’e defnedilmek üzere verileceğini aktardı.

Ancak Valilik ailenin kemikleri nereye defnedeceğini resmi makamlara bildirmesi gerektiğini de söyledi.

Barış Yıldırım, şunları söyledi:

“Dersim Barosu olarak sürecin Kemal Gün’ün yaşam hakkı açısından daha vahim bir noktaya gelmeden bu şekilde bir sonuca varmış olması bizler için sevindirici olmuştur. Bu durum Kemal Gün’ün kendisine de bildirildi.”

Ne olmuştu?

Kemal Gün’ün 28 yaşındaki oğlu Murat Gün, 7 Kasım 2016 tarihinde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitirmişti.

Gün’ün de aralarında olduğu 11 DHKC üyesinden 10’unun cenazesi ise halen ailelerine verilmedi.

(Evrensel, Gazete Karınca)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR