ManşetTürkiye

Cenazesini teslim alan Kemal Gün açlık grevini sona erdirdi

0

Oğlunun cenazesini almak için 90 gün açlık grevi yapan Kemal Gün’e cenaze bugün teslim edildi, Gün açlık grevini bıraktı. Hozat Cemevi’nden kaldırılacak cenazenin ardından tedaviye başlayacak.

Bianet’den Ayça Söylemez’in haberine göre 70 yaşındaki Kemal Gün, oğlunun kemiklerini alabilmek için başlattığı açlık grevini 90 gün sürdürdü ve bugün kemikleri almasıyla sona erdirdi.

Gün’e cenaze bu sabah Hozat Cemevi’nde teslim edildi.

Cenazenin ardından tedaviye başlayacak

Avukat Engin Gökoğlu, cenazenin bugün Hozat Cemevi’nden Hozat Merzarlığına defnedileceğini, kemiklerin defnedilmesinin ardından Kemal Gün’ün tedaviye başlayacağını söyledi.

Gökoğlu, “Hangi hastanede tedavi olacağına henüz karar vermedi ancak tedaviye başlayana kadar fiilen açlık grevindeki gibi besleneceğini” söyledi.

Hozat Cemevi’ndeki tören için ailenin diğer üyelerinin de Dersim, Hozat’a ulaşması bekleniyor.

Valilik: Kemikler teslim edildi

Tunceli Valiliği de kemiklerin Hozat ilçesinde Kemal Gün’e teslim edildiğini, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Valilik aynı açıklamayı sosyal medya hesaplarından da paylaştı.

Açıklamada, “Kemik parçalarının geç teslim edilmesinin sebebinin adli tıp kurumunda yapılan DNA incelemesinin uzun sürmesinden kaynaklandığı” belirtildi.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.