SONAR'ın Anketi: 'Hayır' Yüzde 50.13, 'Evet' 49.87

9d9a4fa4999752b4c046608aa74182b0_1280597158SONAR Araştırma Şirketi’nin yaptığı Anayasa değişikliği referandumu araştırması, “hayır” oylarının çok az farkla önde olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre “hayır” oylarının oranı yüzde 50.13, “evet” oylarının oranı ise yüzde 49.87 seviyesinde.

SONAR Araştırma Şirketi’nin yaptığı Anayasa değişikliği referandumu araştırması, “hayır” oylarının çok az farkla önde olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre “hayır” oylarının oranı yüzde 50.13, “evet” oylarının oranı ise yüzde 49.87. Araştırmadaki yüzde 1.06’lık hata payı göz önüne alındığında “evet” oylarının yüzde 50’yi geçmesinin de ciddi bir olasılık olduğu belirtildi.

SONAR’ın referandum anketi 15 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Afyon, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak olmak üzere 39 ilde 8 bin kişiyle gerçekleştirildi.

Araştırmaya katılanların yüzde 44.41’i “hayır”, yüzde 44.18’i “evet” oyu vereceğini açıklarken yüzde 4.12’si referandumu boykot edeceğini, yüzde 7.28’i ise kararsız olduğunu belirtti. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldığında ise referandumda yüzde 50.13 oranında “hayır”, yüzde 49.87 oranında “evet” oyu çıkacağı kaydedildi. Araştırmanın hata payının yüzde 1.06 oranında olduğu belirtildi. Bu hata payı göz önüne alındığında “evet” oylarının yüzde 50’yi geçmesinin de ciddi bir olasılık olduğu ifade edildi. Araştırmada “evet” oylarının yüksek çıkmasında en etkili bölgenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğuna dikkat çekilirken BDP’nin boykot çağrısına rağmen seçmenlerin yüzde 75’inin sandığa gideceği ve büyük çoğunlukla “evet” oyu kullanacağı kaydedildi. Referandumda “hayır” oyu çıkmasında kadınların etken olacağı vurgulandı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR