Beşiktaş’a yayalaştırma ve kentsel dönüşüm projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan “Beşiktaş Meydanı Yayalaştırma ve Kentsel Dönüşüm” projesinin yolda olduğu açıklandı. Proje ile Barbaros Bulvarı ile Beşiktaş Meydanı’na inen trafik tamamen yerin altına alınarak meydanın yayalaştırılması hedefleniyor.

20 Beşiktaş Meydanı...

 

Bununla birlikte projede Ihlamurdere Caddesinin de yayalaştırılması ve bu caddenin Beşiktaş Evlendirme Dairesi ile birleştiği alanda Ihlamur Meydan Projesi ile 1.000 araç kapasiteli otopark yapılması hedefleri yer alıyor.Proje aynı zamanda deprem riski taşıyan mahalleler için kentsel dönüşüm de içeriyor. Sinanpaşa, Mecidiye, Ortaköy, Türkali ve Vişnezade mahallelerinin bu kapsamda olduğu açıklanmakla birlikte projenin bu bölümünün ayrıntıları henüz halkla paylaşılmadı.

Projenin ayrıntılarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor ancak projenin trafik problemini çözemeyen Taksim’i yayalaştıran projeye benzerlik göstermesi endişe yarattı. 

Başkan; Twitter’dan meydanı yeşillendirme sözü verdi

29

Twitter üzerinden projenin ayrıntılarına dair sorular soran ve ağaçların kesilebileceği endişesini dile getiren Yard.Doç.Dr Serkan Köybaşı’na Beşiktaş Belediyesi Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Bu gerçekleşecek proje kapsamında herhangi bir ağaç kesimi söz konusu değildir. Aksine daha da yeşillendirmeyi planlıyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

Haber: Pelin Atakan

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR