Uncategorized

21 Şubat 2014

0

Kırklareli’nde Gezi davası başlıyor

Kırklareli’nde Haziran Direnişine destek eylemlerine katıldıkları için haklarında dava açılan 472 sanığın ilk duruşması yarın görülecek. Sanıklar, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten hakim karşısına çıkıyor.Sanık ve dava sayısıyla rekor kıran Kırklareli’nde her 51 kişinden birine dava açılmış durumda. Duruşma saat 9’da 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayacak.

Abdullah Cömert’i Vuran Polis için Tutuklama Talebi

Abdullah Cömert’i gaz fişeğiyle vurarak ölümüne sebep olan polisin kimliği ve hangi araçtan ateş ettiği MOBESE görüntülerinden tespit edildi. Ailesi, polisin ve emri verenlerin tutuklanması için savcılığa başvurdu.

CHP, Sarıyer’de seçime katılabilecek

Yüksek Seçim Kurulu CHP’nin Sarıyer’de yerel seçimlere katılamayacağına ilişkin kararı iptal etti. Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, ilçe meclis üyesi aday listesini geç verdiği gerekçesiyle CHP ‘nin seçime girmemesi yönünde görüş bildirmiş; bunun üzerine CHP karara itiraz için Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştu.

Ankara’da polislerin yeri yine değiştirildi 

Ankara Emniyeti’nde 207 amir, komiser ve polisin yeri değiştirildi. Görev yerleri değiştirilen polislerin 23’ü terörle mücadele şube müdürlüğünde, 184’ü ise Güvenlik Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve diğer şubelerde görev yapıyordu.

Tarlabaşı’nda bina çöktü

Beyoğlu Tarlabaşı’nda metruk bir bina çöktü, çökme esnasında binadan kopan parçaların yola savrulması sonucu yoldan geçen bir anne ve kızı yaralandı.

Katledilen ağaçlara inat Malazgirt Bulvarı açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ormanı’ndan geçen ve yapımını engellemek için ODTÜ öğrencilerinin eylem yaptığı “1071 Malazgirt Bulvarı” adını verilen yolun 25 Şubat Salı günü açılacağı bildirdi. Büyükşehir Belediyesi, yolu geçirdiği arazide yüzlerce ağacı kesmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.