ManşetMedya-İnternet

İMC TV, “Editörümüz Gökhan Biçici serbest bırakılsın”

0

İMC TV, Emek Dünyası programının yapımcısı Gökhan Biçici 16 Haziran Pazar günü Şişli’de Gezi Parkı Direnişine destek veren gruplara polis saldırısını haberleştirmek üzere görevi başında iken darp edilerek  gözaltına alındı.

Biçici’nin gözaltına alınması sırasında çekilen görüntüler de sosyal medya üzerinden yayınlandı. Görüntülerde Biçici’yi darp ederek gözaltına alan polis memurlarının kasklarında sicil numalarının bulunmadığı görülüyor.

İMC TV, editörlerinin bir an önce serbest bırakılması çağrısı ile bir basın açıklaması yayınladı.

Basın açıklaması metni şu şekilde;

Basına duyuru

Editörümüz Gökhan Biçici, 16 Haziran Pazar günü saat 18:00 sularında, Şişli’deki gösterileri görüntülemek ve haber yapmak amacıyla bulunduğu sokakta çevik kuvvet polislerince yakalanarak darp edilmiş, dakikalarca yerlerde sürüklenerek dövülmüştür.

Kaşı yarılmış, gaz maskesi kırılmış, ipad’ine el konmuş ve kendisine gözaltına alındığını söyleyen polisler tarafından dört saat süreyle, yaralı ve elleri kelepçeli halde, nereye götürüleceği bildirilmeden ve hiçbir işlem yapılmadan bekletilmiştir.

Arkadaşımız saat 23:30 itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüleceği söylenerek Taksim AKM’nin önünde polis aracında bekletilmektedir.

Gökhan Biçici’nin maruz kaldığı muameleyi şiddetle kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını, görüntüleri sosyal medyaya da yansımış olan sorumluların derhal ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasını istiyoruz.

İMC TELEVİZYONU

(Yeşil Gazete / Türkiye)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.