Uncategorized

8 Mayıs 2014

0

Buldan: Öcalan’la hükümet arasında mutabakat sağlandı

Abdullah Öcalan’la görüşen İmralı heyetinde yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan’la devlet heyeti arasında iki görüşme yapıldığını ve bu görüşmelerde iki konuda mutabakat sağlandığını iddia etti. Buldan, mutabakat sağlanan iki konuyu, “Bölgesel Özerk Yönetim Yasası ve “Demokratik Sivil Toplum Yasası” olarak açıkladı.

Ankara’da Suriyelilere saldırı

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, iddiaya göre Suriyeli mültecilerin bir kişiyi darp etmesi üzerine toplanan bir grup Suriyelilerin oturduğu binayı taşlayıp, ateşe verdi. Büyüyen olaylar, polisin müdahalesi ile son buldu. Birçok kişinin yaralandığı kavgada polis bazı kişileri gözaltına aldı.Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Barış Ceyhan’ın gözü kurtarılamadı

Ankara Kızılay’da 1 Mayıs’taki polis saldırısı sırasında sol gözüne plastik mermi isabet eden lise öğrencisi Barış Ceyhan gözünü kaybetti. Baba Mustafa Ceyhan, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TIR durdurmaya müebbet istemi

Adana’da 19 Ocak’ta MİT’e ait TIR’ların durdurulmasını ihbar ettiği iddia edilen 13 asker hakkında 15 yıldan müebbete kadar değişen hapis cezaları istendi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Ocak’ta Adana-Gaziantep otoyolunda Ceyhan ilçesindeki Sirkeli doğu gişelerinde MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin ihbarı yapan şüphelilerle ilgili soruşturmanın tamamlandığını açıkladı.

Passolig stresi bitti

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig uygulamasına ilişkin, “Tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak amacıyla” uygulamanın durdurulmasına karar verdi. Bu karar ışığında kulüpler, normal bilet satışı yapabilecekler.

‘Gereksiz tahlilin’ faturası hastaya çıkacak

Sağlık Bakanlığı , gereksiz bulduğu tahlillerin önüne geçmek için yeni bir uygulama başlatmak istiyor.  Buna göre özel hastanelerde sadece tedavisinde başarılı olan hastaların tahlilleri için ödeme yapılacak.Sağlık giderlerinin düşmesini amaçlayan uygulama eleştiriliyor. Hasta Hakları Aktivistleri Derneği’nin belirttiğine göre özel hastaneler, hastaların tedavisinde gerekli olan ancak SGK’dan ödemesini alamayacakları tetkik ve tahlilleri yapmama yoluna gidebilir. Ayrıca yeni modelle SGK’nın “gereksiz tahlil” veya “ başarısız” tedavi diye ödemediği faturaların sorumlusu da hastalar olacak.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.