KadınManşet

8 Mart ajandası

0

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne iki gün kaldı. Uçan Süpürge 8 Mart tarihinde tüm etkinlik ve eylemleri derledi.

İşte kadınların 8 mart etkinlikleri.

Ankara

Ankara’da kadınlar 8 Mart saat 12.00’de Kolej Metro Durağı’nda buluşup, Ziya Gökalp caddesine yürüyecek. Buradaki mitingin ardından, gece eylemi için saat 20.00’de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde tekrar biraraya gelecekler.

İstanbul

İstanbul’da kadınlar Feminist Gece Yürüyüşü için saat 19.30’da Galatasaray Meydanı’nda buluşacak.

9 Mart için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kadınlara şu çağrıyı yapıyor: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Dünya Kadınlar Günü’nde Taksim’de kızları öldürülen ailelerle, kadınların yaşam hakkı için yürüyeceğiz. 9 Mart Cumartesi günü saat 15.00’da Tünel’den başlayacak olan yürüyüşümüz Taksim Meydanı’nda sonlanacak. Kadın cinayetlerine karşı yürüttüğümüz mücadeleye siz de ortak olun! Tüm kadınlara çağrımızdır: Gelin kadın cinayetlerini birlikte durduralım!

10 Mart Pazar günü, saat 12.00’de ise Kadıköy Mitingi düzenleniyor. Kadınlar saat 12.00’da Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde toplanıp, 13.00’de Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyecek.

Çanakkale

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği 8 Mart 20.00’da Eski Sakallı Zeytinyağı Fabrikası’nda “Doğa Mücadelesinde Kadın”ı konuşacak.

Aralarında ÇABA Kadın Kolektifi, Üniversiteli Kadın Kolektifi, KESK, İHD, HDK, EMEP,TKP, TMMOB, TTB ve HALKEVCİ kadınların bulunduğu Çanakkale Kadın Platformu tüm dünyada patriyarkaya, kapitalizme, militarizme, homofobiye, heteroseksizme, milliyetçiliğe ve savaşa karşı kadınların emeğine, bedenlerine ve kimliklerine sahip çıkarak yürüttükleri özgürlük ve barış mücadelesi ile dayanışma iradesini bu 8 Mart’ta Çanakkale’de alanlara taşıyacak.

Kaos GL’den Uluslararası Feminist Forum


16-17 Mart. Kaos GL, feminist politikanın marjinalleştirilmesinin karşısına feminist bir sözle çıkmak için, Uluslararası Feminist Forum’da buluşmaya çağırıyor.

Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 2006’dan bu yana düzenlediği Feminist Forum’u geçen yıl uluslararası boyuta taşıyan Kaos GL, bu yılki Forum’u 16-17 Mart tarihlerinde 14 farklı ülke ve Türkiye’den feministlerin katılımıyla gerçekleştirecek.

(Uçan Süpürge)

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.