ManşetTürkiye

ÖYM, 8 kroşe, 9 aparkat ile meclisten geçti

0

TBMM’de özel yetkili mahkemelerin kaldırılması hakkındaki görüşmeler sert geçti. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, önerge üzerindeki “son dakika düzeltmeleri”ni protesto etmek için metni yırttı. AKP’li milletvekillerinin tepkisi üzerine genel kurulda tansiyon yükseldi.  Meclis’te arbede yaşandı…

AKP Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal, Ayşe Nur Bahçekapılı ve Ahmet Aydın ile arkadaşları tarafından, 3. Yargı Paketi olarak adlandırılan tasarının 74. maddesi üzerinde önerge verildi.

CHP milletvekilleri, AKP’nin önergesinin okunmasını sıra kapaklarına vurarak protesto etti. Tepkiler devam ederken BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, önergenin okunduğu Başkanlık Divanı kürsüsüne doğru yürüdü.

Kaplan, Katip Üye Mine Lök Beyaz’ın okuduğu önergeyi, elinden alarak yırttı. Bunun üzerine bazı AKP’li ve BDP’li milletvekilleri Başkanlık Divanı’na doğru yürüdü. TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, kürsüden ayrıldı. Muhalefet önergeyi protesto ederken, Meclis’teki görüşmelere ara verildi.

Tartışma verilen arada da sürdü. Başkanlık Divanı önünde bazı milletvekilleri birbirine yumruk atmaya çalıştı. Bu sırada bir milletvekilinin yere düştüğü görüldü.

(Milliyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.