TürkiyeKadınManşet

793 kadından çağrı: Gözaltındaki arkadaşlarımızı serbest bırakın

0

Aralarında yazar, şair, gazeteci, oyuncu ve siyasetçi pek çok kişinin bulunduğu 793 kadın HDP’li siyasetçilerin “Kobani soruşturması” kapsamında gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Kadınlar imza attıkları metinde HDP’li isimlerin serbest bırakılması çağrısı yapılarak “Gözaltındaki yol arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın” ifadeleri kullanıldı. Açıklama Kürtçe ve Türkçe olmak üzere iki dilde yayınlandı.

‘Hiçbirimiz güvende değiliz’

Açıklamada “İktidarın baskı ve sindirmeyi temel araç haline getirdiği politikalarına, tıpkı cinsiyetçiliğe direndiğimiz gibi direniyoruz”  ifadeleri kullanıldı. ‘Hiçbirimiz güvende değiliz’ sözleriyle başlayan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

25 Eylül sabahına hiçbirimize yabancı olmayan biçimlerde gerçekleştirilen gözaltı haberleriyle uyandık. Bir yandan bir tasfiye operasyonun parçası olarak HDP içerisinde mücadele eden arkadaşlarımız hedef alındı, diğer yandan da ‘İsimsizler Hareketi’ adıyla sosyal medya kriminalize edilmeye çalışıldı.

İki operasyonda da kadınlar olarak hayatlarımız için verdiğimiz mücadeleden tanıdığımız ve mücadelelerinin tanığı olduğumuz, yeri geldiğinde mecliste ve her yerde sesimiz soluğumuz olan; eşit ve özgür bir yaşamı, haklarımızı beraber savunduğumuz yol arkadaşlarımız aramızdan haksızca, hukuksuzca ve yalanlarla alındı.

İnsan değerini hiçe sayan gözaltı koşullarının pandeminin yayıldığı bir dönemde ulaştığı vahim düzeyin farkında olarak arkadaşlarımız için endişeliyiz.

Hukukun talimatla işlediği, kimi hayatların değerli kimilerinin ise değersiz ve harcanabilir kılındığı bu koşullarda hiçbirimiz güvende değiliz.

Fotoğraf: AA

‘Bu düzende nefes alamıyoruz’

Kürt halkına yönelik ırkçı saldırıların arttığı, Kürt işçilerin çalışmaya gittikleri yerlerde linçe uğradığı, kucağında çocuğuyla bir kadına atılan tokadın hesabını kimsenin vermediği, Kürt köylüler işkenceyle askeri helikopterden atıldığını  beyan ettiği halde o gözleri kıpkırmızı hale getiren şiddeti kimsenin soruşturmadığı, Musa Orhan, Ümit Can Uygun, Fatih Burak Aykul ve sayısız örnekte gördüğümüz gibi ‘doğru kişilerle’ fotoğraf çektirmenin cezasızlık için yeterli olduğu günümüzde adalete güvenimiz kalmadı. Bu düzende ‘nefes alamıyoruz!’.

Daha önce aynı kapsamda ifade vermiş, hatta haklarının ihlal edildiği Anayasa Mahkemesi’nce tespit edilmiş, evi, adresi belli kişiler, 6 yıl sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emriyle ‘kaçma şüphesi’ ve ‘delil karartma ihtimali’ gibi gülünç gerekçelerle, şafak baskınlarıyla gözaltına alındı. Biz bu operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu, aynı uygulamaların aylardır kayıp olan Gülistan Doku’yu alıkoyduğu bilinen fail Zaynal Abarokov için ya da “Daha önce de yaptım, bana bir şey olmaz” diyen Musa Orhan için geçerli olmamasından biliyoruz. İşte bu yüzden susmuyoruz! Ayla, Gülfer, Beyza, Perihan, Berfin, Bircan, Pervin, Dilek, Emine için gözaltına alınanların her biri için ses çıkarıyoruz:

Bu hukuksuzluğun karşısında, gözaltına alınanların yanındayız! En az 6 milyon insanın iradesini temsil eden HDP’ye saldırının demokrasi ihtimaline, ‘İsimsizler Hareketi’ kapsamında sosyal medyaya baskının da her türlü itiraza ve muhalefete bir darbe olduğunu görüyoruz.

Unutulmasın, bu arkadaşlarımız gözaltı operasyonuyla da mahkeme koridorlarıyla da ilk defa karşılaşmıyorlar. Çünkü ülkede yükselen cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, sömürüye, taraflı yargıya, faşizme her zaman karşı durdular ve yine duracaklar. Hep birlikte karşı duracağız.

Bizler; bu metne imza atan kadınlar olarak, demokrasi ve hukukun kadın kurtuluş mücadelesinin de olmazsa olmazı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla, bu operasyonları ‘yapay gündem yaratma çabası’ olarak değil ülkemizin temel, gerçek gündemlerinden biri, bir varlık-yokluk meselesi olarak görüyoruz.

İktidarın baskı ve sindirmeyi temel araç haline getirdiği politikalarına, tıpkı cinsiyetçiliğe direndiğimiz gibi direniyoruz. Direnmezsek asla nefes alamayacağımızın farkındayız.

Siyasetçilerin ve ‘İsimsizler Hareketi’ kapsamında gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Demokrasiyi kazanacağız, gerçek adaleti kazanacağız, kadınlar olarak eşitliği ve özgürlüğü kazanacağız. Birlikte mücadeleyle kazanacağız!

İmzacı listesi

Adalet Aydın Sözkesen-Adalet Demir-Adalet Kaya-Adar Gulan-Adile Erkan-Ajda Aras-Akgül Naz-Aksel Emel-Altıok Gürol-Arjin Yılmaz-Arzu AcarArzu Filiz Güngör-Aslı Kayhan-Aslı Takanay-Asmin Doğam-Asuman Bayrak-Asya Ölmez-Asya Ülker-Atiye Bayhoca-Aycan İrmez-Ayfer Budak-Ayfer Demirel-Ayfer Güneş Han-Ayfer Kilinç-Ayfer Saki-Ayla Sümer İşler-Aylin Hacaloğlu-Aylin Yiğit-Aynur Cengiz-Aynur Ergül-Aynur Seyrek-Aysel Arlı- -Aysel Güzel-Aysel Kılıç-Aysel Koca-Ayseli Saki-Ayşe Acar-Başaran-Ayşe Arat-Ayşe Baykal-Ayşe Berktay-Ayşe Cansızoğlu-Ayşe Demirci-Ayşe Erdem-Ayşe Ferhan Yalınkaya-Ayşe Gökkan-Ayşe Gösterişlioğlu-Ayşe Gözen-Ayşe Kalatay-Ayşe Nur Aksu-Ayşe Özdemir-Ayşe Semra Eker-Ayşe Sertkaya-Ayşe Sürücü-Ayşegül Çağatay-Ayşegül İyidoğan-Ayşegül Kaya-Ayşegül Korkutan-Ayşegül Tanış-Ayşen Candaş-Ayşen Korkmaz-Ayşen Okan-Ayten Aktepe-Ayten Aslaner-Ayten Sezgin-Ayten Şimşir-Ayten Varış-Azize Adıgüzel-Azize Menşur-Azra Güllüpınar

B.Zeyno Bayramoğlu-Bahar İnan-Bahar Polat-Bahtışen Genç-Banu Aykaç-Banu Eriş-Barış Celiloğlu-Bediye Eskin Erol-Bediz Sel-Bedriye Kuş-Behice Uzun-Belgin Koç-Belgin Şahin-Belma Oğuz-Benazir Coşkun-Bengi-Akbulut-Bengisu Bozkanat-Bengü Laçin-Beritan Akgun-Berivan Eminoğlu-Berivan Gökalp-Berivan Güneş-Berivan Kutlu-Berivan Zadsan-Berna Çelik-Berna Vardar-Bertin Kusanç-Beser Çelik-Besey Ay-Besime Kacar-Besra İşsever-Besriye Tekgür-Betigul Ceylan-Betül Koca-Beyhan Canan-Bilge Oykut-Birgul Kutan-Birgul Temek-Birgül Kanik-Birsen Güngörmüş-Birsen Korkunç-Burcu Genç-Burcugül Çubuk-Buse Üçer-Büşra Yılmaz-Cafiye Taş-Cahide Mutlu-Cahide Udum-Canan Calağan-Canan Çınar-Canan Kebenç-Canan Kum-Cansu Cebbur-Cansu Ekmen-Cansu Güzeler-Cejna Saruhan-Cemile Baklacı-Cemile Beckstead-Cemile Gültepe-Ceren İnan-Ceren Sözeri-Ceren Şengül-Ceren Yılmaz-Cevahir Kayar-Ciğdem Gönel-Cihan Bilgen-Çağla Akdere-Çağla Özdemir-Çağla Özgençtürk-Çiçek Arıç-Çiçek Bektaş-Çiğdem Çidamlı-Çiğdem Ergen-Çiğdem Özbaş-Çiğdem Yıldız Kazan-

Damla Eroğlu-Demet Yaşa-Denise Das-Deniz Aktaş-Deniz Aslan-Deniz Derinyol-Deniz Güleser-Deniz Kaya-Deniz Koloğlu-Deniz Mukan-Deniz Nihan Aktan-Deniz Uslu-Deniz Uysal-Deniz Yıldırım-Deniz Yıldız-Derman Gülmez-Derya Akyol-Derya Çiçek-Derya Yulcu-Dicle Doğan-Dicle Turgan-Dilan Arslan-Dilan Geyik-Dilan Güney-Dilan İpek-Dilan Karaman-Dilan Yılmaz-Dilber Arsalan Efe-Dilber Sayın-Dilek Acar-Dilek Başalan-Dilek Gökçin-Dilek Hattatoğlu-Dilek Kanlıbaş Demir-Dilek Karabulut-Dilek Yıldız-Dilek Yılmaz-Dilsat Canbaz-Dina Naçka-Döndü Parlak-Döndü Yıldırım-Durna Şahin-Duygu Becerik-Duygu Karadayı-Duygu Tuna-Dünya Emrem-Ebru Ay-Ebru İntibay-Ebru Yıkdırım-Eda Bazencir-Ekin Öztürk-Ekinsu Sıla-Elçin Öz-Elif Akgül Ateş-Elif Aytaç-Elif Bulut-Elif Çoban-Elif İşcan-Elif Sinem Arıkan-Elifcan Çelebi-Elvan Salman-Emel Vural-Emine Akyazılı-Emine Çiftçi Kanat-Emine Dayıoğlu-Emine Nar Kaya-Emine Şahin-Emine Tarhan-Emine Ülker-Emre Saçan-Eren Keskin-Esengül Demir-Esma Taylan-Esme Köker-Esmeray Yoğun-Esra-Berfin Akbulut-Esra Gonca Kılıç-Esra Koç-Esra Özata-Esra Şener-Evin Günsel-Evindar Barçadurmuş Solmaz-Evrim Kayi-Evrim Kepenek-Eylem Çelik-Eylem Doğan-Eylem Doğan-Eylül Yaylacı-Ezgi Gürbüz-Ezgi Su Toptaş-Ezra Elbistan-

F.Aysun Sakin-Fahriye Akbaba-Fahriye Usta-Fatime Akalın-Fatma Akaltun Fırat-Fatma Arı-Fatma Atalay-Fatma Ay-Fatma Baltuk-Fatma Betül Kocaaslan-Fatma Çelik-Fatma Gültekin-Fatma İnce-Fatma İrier-Fatma Kaplan-Fatma Kılıçarslan-Fatma Kızılöz-Fatma Koçyiğit-Fatma Nur Günbeyi-Fatma Öztürk-Fatma Yıldızhan-Fatmanur Deniz Anur-Fatoş Osmanağaoğlu-Feleknas Uca-Feray Mertoğlu-Ferda Ataker-Ferda Erdemir-Ferda Önen-Feride Efdal İplikçioğlu-Feride Eralp-Feryat Tepe-Fethiye Kızmaz-Fevziye Ünal-Feyruz Gör-Figen Akın-Figen Küçüksezer-Fikriye Ödel Saatçı-Filiz Karakuş-Filiz Kerestecioğlu-Filiz Köyman Gökkaya-Filiz Yabasun-Filiz Yazici-Fugen Aybars-Fulya Dağlı-Fulya Kanra-Funda Akbulut-Funda Ekin-Gamze Abay-Gamze Çelebi-Gamze Özkök-Gizem Özcan-Gonca Gül Gedikoğlu-Gonca Yangöz-Gönül Erterzi-Gönül Karaman-Gulê Atasoy-Gulendem Özdemir-

Gurbet Gözde Engin-Gurbet Özbey Öner-Gurbet Yavuz-Gül Köksal-Gülay Karaoğlan-Gülay Kılıçaslan-Gülay Şimşek-Gülbahar Kuş-Gülbahar Sertkaya-Gülbin Çakmak-Gülcan Taşkıran-Gülcan Uyan-Gülcan Yıldırım-Güldem Doğan-Gülden Özcan-Gülderen Ertaş-Gülderen Sevim-Güler Uyanık-Gülhan Türkay-Gülistan Atasoy-Gülistan Ateş-Gülistan Nazlıer-Güliz Sağlam-Gülizar İpek-Gülnur Yılmaz-Gülperi Canan Öner-Gülsen Tunç-Gülsen Ülker-Gülser Kayir-Gülseren Öner-Gülseren Pusatlıoğlu-Gülsevil Doğan-Gülsüm Ağaoğlu-Gülsüm Nazlıoğlu-Gülsüm Postacı-Gülşah Okan Durna-Gülşehri Eniş-Gülşen Daşdöğen-Gülşen Şahin-Gülşin Ketenci-Gülşin Öngören-Gülüzar Erdoğan-Gülüzar Işık Çay-Gülyeter Aktepe-Günay Yakut-Güney Bekdaş-Güngör Didar Gül-Güniz Gacaner-Hacer Elçin-Hacer Yeşilçay-Hadice Doğantük-Halime Akdağ-Halise Akın-Halise Kızıl-Hamiyet Akkaya-Hanife Bıldırcın-Hatice Akbaba-Hatice Altınışık-Hatice Demir-Hatice Erbay-Hatice Eroğlu Akdoğan-Hatice Gülbay-Hatice Korkmaz-Hatice Temel Tiryaki-Hatice Uçar-Hatun İldemirHatun Turan-Hazal Akdağ-Hazal Sürkit-Helin Bozarslan-Helin Genç-Helin Kaya-Hêvî Göçer-Hilal Civil Bakır-Huriye Şahin-Hüda Kaya-Hülya Alökmen Uyanık-Hülya Aydoğdu-Hülya Ciğerli-Hülya Değirmenci-Hülya Doğan-Hülya Doğan Baysal-Hülya Sapaz-Hüsniye Ocak Acer-Hüsnüye Dağ-

İlay İlkay-İmran EliaçıkIşıl Toksöz-İlayda Doğa Karaman-İmhan Sütpak Rençber-İmran Özcan-İnci Hekimoğlu-İnci Merve Geylan-İpek Karanfil-İpek Sağlam-İpek Tekin-İpek Ulaş-İrem Afşin-İrem Aydemir-İrem Kayıkçı-Jiyan Kaya-Kadriye Doğan-Kadriye Tuğcu-Kamer Özcü-Kebire Kara-Kevser Akçelik-Korkut Akın-Köksal Doğan-Kübra Karagöz-Laike Bekdas-Lale Ekmen-Latife Demirci Kahya-Latife Fegan-Leman Kiraz-Leman Yurtsever-Leyla Biçen-Leyla Balkan-Leyla Güleç Kartal-Leyla Güven-Leyla Kalın-Leyla Sevgin-Leyla Sezen-Lila Kilar-Lokiy Can-Maile Ariç-Mala İkincisoy-Marcel Cartier-Mazhar Zümrüt-Medya Biçen-Mekiye Güzel-Melek Acar-Melek Köni-Melek Özman-Melek Ulagay Taylan-Meliha Beysülen-Melike Bisikletciler-Melike Çınar-Melike Kutanış-Melike Şener-Melis Alphan-Melis Yılmaz-Meltem Albaş-Meltem Yalçın-Menice Çelik-Meral Camcı-Meral Gündoğan-Meral Sapan-Meral Tekin-Meral Tunç Çağan-Mercan Gül-Merve Aydemir-Merve Biğiş-Merve Demir-Merve Güvendikli-Mihriban Yıldırım-Mijda Şeker-Mine Nazari-Muazzez Orhan-Muazzez Töre-Muhterem Tan Karadağ-Mukaddes Erdoğdu Çelik-Müge Boztepe-Müge Caner-Münevver İltemur-Münevver Suna-Münevver Şahin-Münevver Ülker-

Naciye Konca-Naciye Turan-Nadide Yıldıź-Nadire Yılmaz-Nahide Yıldırım-Naile Soydan-Nalan Tuncel-Nalin Acar Ekin-Narin Çeliker-Narîn Gezgör-Narin Gülçiçeği-Nazan Dündar-Nazlı Andan-Nazlı Hayır-Nazlı Hızıroğlu-Nazlı Yoyler-Nazmiye Ülker-Necla Akgökçe-Necla Figen Altındağ-Necla Şengül-Nejla Kurul-Nergiz Savran Ovacı-Nergiz Tayali-Nermin Korkmaz-Neslihan Acar-Nesrin Aslan-Neşe Arslan-Neşe Erdilek-Neşe Özgen-Neşe Sönmez-Neşe Uzun-Nevin Aytekin-Nevin Kamilağaoğlu-Nevin Kutlu-Nezahat Gündoğan-Nigar Duru-Nihal Gür Akyıldız-Nihayet Düzel-Nilgün Aklar-Nilgün Kaygusuz-Nilgün Toker-Nilüfer Akgüm-Nimet Erdoğan-Nimet Tanrıkulu-Nudem Demir-Nupelda Çelik-Nuran Ergen Kılıç-Nuran imir-Nuran Önen-Nuray Bulut-Nuray Çevirmen-Nuray Öztürk-Nurcan Altunkaya-Nurcan Baysal-Nurcan Can-Nurcan Karasu-Nurhan Ercan-Nurhan Yıldırım-Nursel Aydoğan-Nursel Demir-Nursel Yücesoy-Nursen Kadayıfçıoğlu-Nursen Öztürk-Nurşah Taşpınar-Nurşat Yeşil-Nurşen Sönmez-Nurşen Yıldırım-Nurten Atagül-Okşan Erdoğan-Olga Kasman-Onsun Özalp-Oya Berk-Oya Ersoy-Oya Yerlikaya-Ozum Aral-Öykü Çakmak-Özden Kaan-Özengül Ergün-Özge Gündoğan-Özgül Demir-Özgül Saki-Özlem Başari-Özlem Gündüz-Özlem Irkın-Özlem Sezer-Özlem Şimşek-Özlem Yılmaz-Özüm Vurgun-Pakize Gürhan-Pelin Bögül-Pervin Akgün-Pervin Tunbul-Peyman Öter-Pınar Dinç-Pınar Kapınat-Pınar Turan-Pınar Türk-Pınar E. Dönmez-

Rabia Akgün-Rabia Baldemir-Rabia Gönenç-Rahime İldemir Bayrak-Rahime Karvar-Rahşan Yazar-Raife Taşkın-Ramazan Öztürkmen-Reyhan Gümüşkaya-Reyhan Kumru-Reyhan Tokar-Roza Çeliker-Roza Kahya-Rozana Urkun-Ruken Demirer-Rûken Yetişkin-Rukiye Ekenler-Rüya Kurtuluş-Saadet Koyuncu-Sadegül Akalın-Saime Topçu-Sakine Arslan-Sakine Gündüz-Sakine Yılmaz-Saliha Aydeniz-Saniye Solgun-Sati Bal-Satiye Ok-Sebahat Gençtarih-Seçil Doğan-Seda Berzeg-Sedef Özdemir-Sedef Özer-Sehbal Senyurt Arinli-Seher Cevheroğlu-Seher Çebi-Seher Gül Ateş-Seher Kadiroğlu-Seher Kalkan-Selda İlgöz-Selime Güzelsarı-Selin Çağatay-Selin Top-Selina Sahra Çelik-Selma Akkaya-Selma Arslan-Selma Atabey-Selma Gürkan-Selma Sürer-Selma Uruk-Selman Büyükaşık-Sema Barbaros-Sema İnal-Sema Vural-Semiha Arı-Semira Varli-Semire Nergiz-Semra Aktan-Semra Demir-Semra Güzel-Semra Karadağ-Semra Ulusoy-Semra Uzunok-Semra Yılmaz-Sena Tuğlu-Senar Ok-Serap Acar-Serap Çakmak Genç-Serap Ergin-Serap Kalkan-Serap Küçük-Serenay Giray-Serpil Inanç-Serpil Kemalbay-Serpil Öz-Serpil Yavuz-Serra Akcan-Sevahir Bayındır-Sevcan Şahan-Sevda Çetinkaya-Sevda Karaca-Sevda Öz-Sevgi Akyıldız-Sevgi Atay-Sevgi Binbir-Sevgi Dağ-Sevgi Mersin-Sevican Yaşar-Sevilay Adıgüzel-Sevilay İlkay-Sevim Akat-Sevim Biçici-Sevim Devrim-Sevim Erdem-Sevim Sarıtaş-Sevinç Akıncı-Sevinç Beyazıt-Sevinç İzol-Sevinç Koçak-Sevna Somuncuoğlu-Sevtap Ak-Seyhan Yıldırımlı-Sezen Ezer-Sezen Özkan-Sıla Akkuş-Sırma Eraltan-Sibel Ortanoğlu-Sibel Perçinel-Sibel Yılmaz-Simla Sunay-Simten Coşar-Sinem Coşkun-Sinem Varlı-Sirlan Günay-Songül Alagöz-Songül Eriş-Songül Erol Abdil-Songül Koçer-Songül Morsünbül Tarhan-Songül Şahin-Songül Şarklı-Sultan Acar-Sultan Aydın-Sultan Gülsün-Sultan Ubic-Suna Göl-Suzan Kara-Suzan Şahin-Suzan Yazıcı-Süreya Kılınç-Süzan Şan-Şahide Ağaoğlu-

Şakire Şeyda Ataş-Şebnem Oğuz-Şefika Gürbüz-Şehriban Teyhani-Şenay Çöte-Şenay Karıncalı-Şenel Can-Şengül Aymergen-Şengül Çavdar-Şengül Erdoğan-Şerife Akyürek-Şerife Kılıç-Şerife Yıldırım-Şeyma Altundal-Şeyma Özberk-Şilan Elmas Kan-Şilan Gündüz-Şule Çankaya-Şule Soysal-Şükran Doğan-Şükran İrençin-Şükriye Ercan-Tahsine Saran-Tanya Güyük-Tebessüm Yılmaz-Telin Korkmaz-Tuana Öztunçel-Tuba Duman-Tuba Emektar-Tuğba Koçer-Tuğce Alemdar-Tuğçe Canbolat-Tuğçe Özgül-Tuğçe Yılmaz-Tulin Eroğlu-Tülin Çalış-Tülya Sönmez Aytekin-Türkan Demir-Türkan Uzan-Ülfiye Özcan-Ümmühan Kurşun-Vahide Doğan-Vahide Yılmaz-Vedia Yeşim Bayanoğlu-Vesile Özdem Yüksele- Velat Çelebi–Vicdan Küçükarslan-Vildan Kıran-Vildan Samaylıoğlu-Viyan Kınalı-Yağmur Akkaş-Yağmur Yurtsever-Yaprak Damla Yıldırım-Yasemin Ahi-Yasemin Ertuğrul-Yasemin Özgün-Yasemin Yılmaz-Yazgül Yıldırım-Yeşim Görgü-Yeşim Güzel-Yeşim Mutlu-Yüksel Bektaş-Yüksel Caillat-Yüksel Genç-Zarife Akbulut-Zehra Arat-Zehra Bozkurt-Zehra Eren-Zehra Soydan-Zehra Süleymanoğlu-Zehra Şenaltındağ-Zehra Şenoğuz-Zehra Yılmaz-Zelal Akansu-Zeliha Danyeli-Zeliha Kobulan-Zerrin Hatacıkoğlu-Zerrin Kurtoğlu-Zerrin Uçar-Zeynep Akat-Zeynep Atıkkan-Zeynep Baran-Zeynep Ceren Boztoprak-Zeynep Çelik-Zeynep Çetrez-Zeynep Dilek Polat-Zeynep Doğu-Zeynep Ekim Elbaşı Gözoğlu-Zeynep Ezgi Altıner-Zeynep Gürcan-Zeynep Nilgün Salmaner-Zeynep Uçar-Zilan Tanışman-Zilan Tayboğa-Zilan Yıldırım-Zinet Algan-Zinnur Daşdemir-Zozan Bor-Zozan Cengiz-Zuhal İskir-Zühra Yıldırım-Züleyha Gülüm.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.