ManşetTürkiye

770 kişinin mal varlıkları donduruldu

0

Resmi Gazete’de yayımlanan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati‘nin imzalarını taşıyan kararla toplam 770 kişinin mal varlıkları donduruldu.

Kararda, Eski HDP EŞ Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Nurettin Demirtaş‘ın ismi de yer alıyor.

Listede eski savcının ismi de var

Kararda yer alan isimler arasında eski savcı Adil Öksüz, Adem Yavuz Arslan, Atalay Candelen, Cevheri Güven, Fikret Seçen, Osman Şimşek, Said Sefa, Sevgi Akarçeşme, Tarık Toros, Tuncay Opçin, Zekeriya Öz de bulunuyor.

454 kişinin FETÖ/PDY, 108 kişinin PKK/KCK, 119 kişinin DEAŞ, Hizbullah, El Kaide, Tevhid Selam Kudüs Ordusu, 89 kişinin ise DHKPC, MLKP, MKP, TKP-ML gibi örgütlere üye oldukları iddiasıyla mal varlıkları donduruldu.

Listede Niagara isimli bir vakıf da FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle yer aldı.

Listede IŞİD yöneticisi de var

Kararda, gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun 1993 yılında bombalı suikast ile katledilmesi davasında araca bombayı yerleştirdiği gerekçesiyle yargılanan Tevhid Selam Kudüs Ordusu yöneticisi Oğuz Demir de yer alıyor. Oğuz Demir, 28 yıldır yakalanamadı.

Ayrıca, yine aynı listede IŞİD yöneticisi olduğu gerekçesiyle 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İlhami Balı ile birlikte yargılanan Mustafa Demir de bulunuyor. Ebu Ali kod adını kullanan Mustafa Demir çok sayıda olayla bağlantılı olarak aranıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.