Kültür-SanatManşet

72. Venedik Film Festivali’nin jüri başkanı Guillermo del Toro olacak

0

Usta yönetmen Guillermo del Toro75. Venedik Film Festivali‘nde jüri başkanlığı yapacak.

Geçtiğimiz yıl 74.’sü düzenlenen Venedik Film Festivali‘nde jüri başkanlığını Amerikalı aktris Annette Bening üstlenmiş, tüm yılın en çok konuşulan ve hâlâ konuşulmaya devam eden Guillermo del Toro’nun fantastik-dram türündeki filmi The Shape of Water ise en iyi film ödülü olan Altın Aslan‘a layık görülmüştü.

The Shape of Water yolculuğuna 2018 Oscar Ödülleri adaylıklarında 13 dalda adaylıkla devam ederken filmin usta yönetmeninin 75. Venedik Film Festivali’nin jüri başkanı olacağı açıklandı.

20 yılı aşkın bir süredir Venedik Film Festivali’ne katılan Del Toro, festivale ilk kez 1997’de, Midnight bölümünde gösterimi gerçekleştirilen İngilizce dilindeki ilk filmi “Mimic” ile katılmanın yanı sıra 2006 yılında, en iyi ilk filme verilen Geleceğin Aslanı “Luigi De Laurentiis” Ödülü jürisinde yer almıştı.

Bu yıl OSCAR’ın favori isimlerinden biri olan Guillermo del Toro, festivalde jüri başkanı olarak yer almayı büyük bir onur ve minnetle kabul ettiğini duyurduğu açıklamasına “Venedik, dünya sinemasına açılan bir pencere ve gücünü, kültürel ilişkisini yüceltme fırsatıdır” sözleriyle devam etti.

Venedik Film Festivali, 25 Ağustos – 8 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

(Boxoffice Türkiye)

You may also like

Comments

Comments are closed.