Kültür-SanatManşet

24. Saraybosna Film Festivali’nin jüri başkanlığı Asghar Farhadi’ye emanet

0

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da 10 Ağustos’ta başlayacak olan 24. Saraybosna Film Festivali’nin jüri başkanlığını, Oscar ödüllü İranlı senarist ve yönetmen Asghar Farhadi yapacak.

Organizatörler tarafından yapılan açıklamada, Saraybosna Film Festivali’nin açılışının da İranlı yönetmenin son filmi “Everybody Knows” ile yapılacağı ifade edildi.

Dünya prömiyeri Cannes Film Festivali’nde yapılan filmin başrol oyuncuları Penelope Cruz ile Javier Bardem de 24. Saraybosna Film Festivali’nin ilk gününde yönetmen Farhadi ile birlikte kırmızı halıda yürüyecek.

Bosna Hersek’te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşın izlerini silmek ve başkent Saraybosna’yı yeniden kültür ve sanatın merkezi haline getirmek amacıyla düzenlenen festival, geçmişte dünyaca ünlü birçok ismi ağırladı.

Balkanlar’ın en önemli film festivali olarak kabul edilen Saraybosna Film Festivali’ne bugüne kadar Robert de Niro, Angelina Jolie, Brad Pitt, Orlando Bloom, Daniel Craig, John Malkovich, Morgan Freeman, Gerard Depardieu ve Benicio del Toro gibi birçok ünlü isim katıldı.

10 Ağustos’ta başlayacak olan festival 17 Ağustos’ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

 

(Gazete Karınca)

You may also like

Comments

Comments are closed.