Uncategorized

7 Mart 2014

0

Maden aramalarında ÇED raporu kararı artık valilerin

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yayınladığı genelgeyle maden aramalarında ÇED raporunun gerekip gerekmediğine valiler karar verecek.

Antik Kentte TOKİ konutları!

Küçükçekmece Gölü kenarındaki Bathonea Antik Kenti kazılarının yapıldığı bölgede TOKİ ile İstanbul Üniversitesi, SİT alanına konut yapılması konusunda anlaştı. TOKİ, 1. derece arkeolojik SİT alanında konut yapmak için İstanbul 1 Nolu Koruma Kurulu’na geçen hafta resmen başvurdu. Şimdi kurulun kararı merakla bekleniyor.

“Başbakan’ın söyledikleri ayıp ve insafsızca”

Başbakan Erdoğan ve Milliyet’in sahibi Erdoğan Demirören arasında geçtiği iddia edilen yeni bir ses kaydı yayınlandı. Kayıtlara göre, İmralı Zabıtları haberi üzere Erdoğan’ın Demirören’i arayarak azarlayıp gazeteciler için  “namussuzluk, adi herif, kepaze herif…” gibi sözler sarfediyor. Kayıt ortaya çıktıktan sonra konuşan Milliyet eski yayın yönetmeni Derya Sazak, ‘Başbakan’ın, benim ve muhabir arkadaşlarım hakkında söyledikleri çok ayıp ve insafsızca. Biz sadece İmralı’daki konuşmanın notlarını yayınladık, notların hepsi de doğru çıktı, biz orda süreci kesintiye uğratmadık. Ben Başbakan’ı dinlerken onun adına bile utandım. Dün Aydın Doğan hakkında tapeler çıktı, bugün Demirören hakkında. Yönetim artık rayından çıkmıştır’ dedi.

AYM, Başbuğ’un hürriyetinin ihlal edildiğine karar verdi

Anayasa Mahkemesi (AYM), eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili kararını açıkladı. Yüksek Mahkeme, Başbuğ’la ilgili olarak “kişi hürriyeti ve güvenliğinin ihlal edildiğine” oy birliğiyle karar verdi. Başbuğ hakkında tahliye talebinin bu karar çerçevesinde değerlendirilmesine hükmeden AYM, dosyanın ilgili yerel mahkemeye gönderileceğini belirtti. Kararın gitmesinin ardından Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Başbuğ’un tahliye talebini değerlendirecek.

ÖYM kalkıyor ÖDM geliyor

Köşk, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını da içeren yasaya onay verdi. Kanun aynı gün yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yüzlerce dava dosyası göçü başlıyor. ÖYM’lerin yerine tek mahkeme sistemi gündeme gelecek. Artık önleme dinlemesine her ildeki herhangi ağır ceza mahkemesi karar veremeyecek. Onun yerine HSYK’nın belirleyeceği ve Ankara’daki tek bir özel mahkeme karar verecek. Dinlemelerde o tek mahkemeyi de HSYK seçecek.

‘Hırsız Var’ pankartına yine gözaltı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde, katıldığı seçim bürosu açılışında partililere seslendiği sırada, H.A. isimli bir vatandaş tarafından ‘Hırsız Var’ yazılı döviz açıldı. İşsiz olduğu öne sürülen ve ‘Hırsız var’, ‘Açım aç’ diye bağıran genç, gözaltına alındı.

You may also like

Comments

Comments are closed.