Uncategorized

6 Şubat 2014

0

Görev yeri değiştirmeleri devam ediyor

İstanbul merkezli 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından İl Emniyet Müdürlüklerinde yapılan yapılan değişlikler devam ediyor. Kocaeli Valiliği’nden yapılan açıklamada, son değişikliklerle toplam 157 müdür, amir ve polisin görev yerlerinin değiştirildiği duyuruldu.

Atanan polisler geri dönüyor

17 Aralık’taki yolsuzluk ve rüşvet soruşturması görevden alınan binlerce polis yürütmeli durdurma talebi ile mahkemenin yolunu tutuyor. Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. Edirne KOM Şube Müdürü olarak görev yapan Semih Erdur’un da görev yeri 6 Ocak’ta değiştirildi. 17 Aralık sonrası yeri değiştirilen polis sayısı 6 bin 500’ü aşkın olarak ifade ediliyor.

17 Aralık fezlekeleri savcılığa iade edildi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 eski bakan hakkındaki fezlekelerin Adalet Bakanlığı tarafından savcılığa iade edildiğini söyledi.

“Biz de Gündeş kadar görüşe çıkmak istiyoruz”

TBMM Cezaevi Alt Komisyonu’nun, Trabzon Cezaevi incelemesinde kadın mahkumlar “Ebru Gündeş” isyanında bulundu. “Ebru Gündeş eşini her gün 10 dakika görüyor. Biz de aynı haktan yararlanmak istiyoruz” diyen kadınlar, milletvekillerinden bu konuda destek istedi. Komisyonun MHP’li Üyesi Reşat Doğru, “konuyu Adalet Bakanlığı’na ileteceğiz” dedi.

Bilal Erdoğan’la ilgili soru önergesi işleme konulmadı

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın 17 Aralık tarihli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda isminin geçtiğine ilişkin soru önergesi, içtüzüğe aykırı bulunarak, işleme konulmadı
Yılmaz’ın, “Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve hakkında soruşturma yürütülen diğer kişilerle ilgili yolsuzluk ve rüşvet kapsamındaki soruşturmalar hukuk dışı müdahalelerle neden engellenmiştir” sorusunu da içeren önergesi TBMM Başkanlığı’na içtüzüğe aykırı bulundu.

Gezi parkı soruşturmasında 18 tahliye

Gezi Parkı olaylarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulun 18 şüpheli tahliye edildi.Haziran 2013’te düzenlenen operasyon kapsamında aralarında ESP’lilerin de bulunduğu 67 kişi gözaltına alınmış 35 şüpheli tutuklanmıştı.

 Hukukçulardan, “hukukun üstünlüğü ilkesi askıda” başlıklı açıklama

17 Aralık operasyonunun ardından bugüne hukuk alanında yaşananlara karşı akademisyen ve hukukçulardan oluşan “hukukun üstünlüğü ilkesi askıda” başlıklı 150 imzalı bir açıklama yapıldı.Açıklamada, hukuk devleti ilkesinin askıya alınması ve üstelik kanunlara da dayanmayan bir “istisnailik durumunun” ilan edilmesinin, yasama ve yargı kuvvetlerinin yürütme tarafından yutulduğu bir kuvvetler birliğine doğru hızlı bir gidişin tehlikesini barındırdığı belirtildi.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.