Uncategorized

6 Mart 2014

0

“Günah işleme hakkı”

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, katıldığı bir televizyon programında, internetteki dinleme kayıtlarının “insanların günah işleme özgürlüğüne darbe vurduğunu” iddia etti. Külünk, “insanların günahları üzerinden siyaseti çıkmaza düşürmek ya da insanların günah işleme özgürlüğünü elinden alacak şekilde bireylerin hayatlarına müdahale etme anlayışı, düşünme biçimi muhaberat devletinden öte bir anlayıştır’ dedi.

Şırnak’ta bomba

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Irak sınırındaki Karaçalı üs bölgesinde güvenlik yolu yapımı sırasında daha önce araziye döşendiği belirtilen mayının patlaması sonucu 1 asker hayatını kaybetti.

HDP’ye yine saldırı

Aksaray’da seçim bürosu açılışı yapan HDP’lilere saldırı düzenlendi, seçim otobüsü taşlandı. Çıkan olaylarda 30 kişi hastaneye kaldırıldı. HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in açılışını yaptığı HDP binasını protesto etmek için Aksaray Hükümet Meydanı’nda toplanan grup, polisin dağılması yönünde yaptığı uyarıları dinlemeyince polis müdahale etti. Olaylarda bir polis memurunun ayaklarının ikisi birden kırılırken onlarca gösterici de yaralandı.

Mücella Yapıcı “suç örgütü lideri”

İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nin, ‘Şüphelilere yönelik suçlamalar net değil, eksiklikleri giderin’ diyerek savcılığa iade ettiği Taksim Dayanışması üyelerine yönelik iddianame ikinci kez mahkemeye sunuldu. İlk iddianamede ‘suç işlemek için örgüt kurmak’la suçlanan Gezi eylemcileri Mücella Yapıcı ve Ali Çerkezoğlu, yeni iddianamede “suç örgütü lideri olmak”la suçlandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.