ManşetSivil Toplum

6-7 Eylül’ün 62. yılında: Unutmak, Hatırlamak, Utanmak!

0

6-7 Eylül olaylarının 62. yılında Büyükada’daki Adaevi’nde düzenlenecek etkinlikte Nihan Arısoy’un ‘Mana Mou İstanbul’ filmi gösterilecek.

6-7 Eylül olaylarının 62’nci yılında Adaevi’nde düzenlenecek etkinlikte, gösterimin yanı sıra ‘Çerçevenin Öteki Tarafında Olmak’ adlı yerleştirme ile de, o gece çerçevenin diğer tarafında olanların nasıl hissettiğinin anlaşılması hedefleniyor.

Bu akşam (6 Eylül Çarşamba) 19.00’da Adaevi’ndeki toplantıda ise şehrin ve ülkenin siyasal hayatında neleri değiştirdiği tartışılacak. Gündüz Vassaf, Masis Kürkçügil ve Orhan Türker’in konuşmacı oldukları toplantıda 6-7 Eylül ve sonrası konuşulacak.

Etkinlikte Nihan Arısoy’un ‘Mana Mou Istanbul’ başlıklı belgesel filmi gösterilecek. Film şiddet olayları sonucunda evini, memleketini terk etmek zorunda kalan insanların nasıl kimliklerinden koparılma tehdidi karşısında kaldıklarını ve anlam dünyalarının nasıl etkilendiğini işliyor.

Tarih Vakfı: Unutmak, Hatırlamak, Utanmak

6-7 Eylül olaylarının 62. yılında Tarih Vakfı’ndaki etkinlik ise 7 Eylül Perşembe günü saat 19:00’da gerçekleşiyor.

“Unutmak, Hatırlamak, Utanmak” başlıklı etkinlikte Araştırmacı Yazar Foti Benlisoy “6-7 Eylül pogromunu hatırlamak: Tertip, galeyan ve milli mutabakat”, Galatasaray Üniversitesi İİBF Siyaset Bilimi Öğretim Üyesi Hakan Yücel ise, “6-7 Eylül’e 64 Sürgünü’nden bakmak” söyleşilerinin yanı sıra Tarih Vakfı Fahri Çoker Arşivi’nden fotoğraf ve belgelerle “Unutmak – Hatırlamak – Utanmak” barkovizyon gösterisi düzenlenecek.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.