ManşetTürkiye

57 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’ya destek için akademisyenler de açlık grevine başlıyor

0
Nuriye Gülmen ve Semih Özakça

KHK’larla ihraç edildikleri için “İşimizi geri istiyoruz” diyerek açlık grevine başlayan kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bazı Barış Akademisyenleri de dönüşümlü açlık grevine başlayacak.

İhraç edilen kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça aylardır oturma eylemi yaptıkları Ankara Yüksel Caddesi’nde 57 gündür açlık grevinde.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça

Durumları giderek ciddileşen Gülmen ve Akça’ya destek olmak isteyen bir grup Barış Akademisyeni de açlık grevine başlıyor. Açlık grevine ilk olarak Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan’ın başlayacağı bildirildi.

Akademisyenlerden yapılan açıklamada, “Bir geceyarısı KHK’sı ile işlerinden edilen Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça, işlerine geri dönme talepleriyle Ankara’nın ortasında, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde 56 gündür açlık grevindeler. İşlerini geri isteyen arkadaşlarımıza destek olmak için bir grup Barış Akademisyeni olarak bulunduğumuz yerlerden sesimizi yükseltiyoruz: ‘Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Yalnız Değildir!’. Bedenlerini 57 gündür açlığa yatırmış arkadaşlarımızın sesine ses katmak, açlığına ortak olmak için bulunduğumuz kentlerde süreli-dönüşümlü açlık grevine başlıyoruz” denildi.

Akademisyenler yarın saat 11.00’de açlık grevine ilişkin Kadıköy Kalkedon Meydanı’ndan basın açıklaması yapacak.

 

(Direnişteyiz.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.