ManşetTürkiye

5 üniversiteliye ‘terör’den hapis cezası

0

Malatya’da 6 üniversite öğrencisinin terörden yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme 5 öğrenciye yasa dışı terör örgütü üyeliğinden 13′ yıla kadar hapis cezası verirken 1 öğrenci tahliye edildi.

Yasa dışı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 3 Haziran 2011 tarihinde tutuklanan 6 üniversite öğrencisinin yargılandığı dava 8 ay sonra sonuçlandı. Malatya Özel Yetkili 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıkların son savunmaları yapıldı.

Tutuklu sanıklar suçsuz olduklarını ileri sürerek tahliyelerini isterken, sanıklardan Uğur Pektaş, geçen duruşmada cezaevine dönüşte kaza yaptıklarını ve havanın yine kötü olduğunu ve kaza yapma ihtimallerinin olduğunu ifade ederek beraatını istedi.

Sanıkların son savunmaları ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Mahkeme sanıklardan, Kubilay Uçucu, Erkin Kocaman, Yusuf Yılmaz ve Uğur Pektaş’a yasa dışı terör örgütü DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmaktan ayrı ayrı 7.5 yıl hapis cezası, Sevcan Göktaş’a ise yine aynı suçtan 9 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca her sanığa ayrı ayrı terör örgütü propagandası yapmak suçlarından 10’ar ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ayça Kılınç’ın tahliyesine yine aynı davada, ölüm orucunda ölen kızı Feride Harman’ın fotoğrafını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde taşıdığı için tutuksuz yargılanan Hatice Harman’ın ise beraatına karar verdi. Mahkeme heyeti Kubilay Uçucu’ya 11 yıl, Sevcan Göktaş’a 13 yıl, Erkin Kocaman’a 11.5 yıl, Yusuf Yılmaz ve Uğur Pektaş’a 9 yıl hapis cezası verdi.

DURUŞMA SONRASI GERGİNLİK
Kararın açıklanmasından sonra davayı izleyen grup ile polisler arasında kısa süreli gerginlik oldu.

Yargılanan üniversiteli sanıkların karar duruşmasının öğleden sonraki bölümünde aynı dava kapsamında Elazığ’da tutuklu bulunan 4 üniversiteli sanığın davası görüldü. Mahkeme heyeti sanıklardan 3’üne yasa dışı terör örgütü üyeliğinden hapis cezası verirken 1 sanık tahliye edildi. Duruşma sonrası bir grup tutuklu yakını ve Halk Cephesi üyesi tutuklu arkadaşlarını görmek için cezaevi araçlarının yanına gitti. Çevik kuvvet ekibi, gurubun burada durmasına izin vermeyince kısa süreli gerginlik oldu.

Polis arbedeyi biber gazı kullanarak bitirirken, slogan atan grup adliye binası dışına çıkarıldı. Tutuk 4 sanık cezaevi nakil aracı ile tekrar Elazığ’a götürülürken, dışarıda bekleyen grup slogan atarak tutuklu arkadaşlarına destek verdi. Grup daha sonra dağıldı.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.