Uncategorized

5 Mart 2014

0

Başbakan Eski Adalet Bakanı’yla telefon konuşmasını kabul etti

Başbakan Erdoğan, yerel medya yöneticileri ile yaptığı toplantıda Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Aydın Doğan aleyhinde davayı etkileme görüşmesi hakkında konuştu. Başbakan söz konusu konuşmayı doğrulayarak “Benim Adalet Bakanıma ‘bunu yakından takip et’ dememden daha doğal daha tabii ne olur.” ifadelerini kullandı.

HDP’ye saldırıları koşarak protesto etti

HDP Çankaya Belediyesi Eş Başkan Adayı Mükremin Barut, Urla ve Aksaray başta olmak üzere birçok merkezde HDP’ye yönelik gerçekleştirilen saldırıları elinde HDP bayrağı ile 5 kilometre koşarak protesto etti.Barut koşusu sırasında sık sık, “Biji bratiya gelan” sloganının attı.

Dilan’ı yaralayan şüpheli polisler 8 ay sonra ifade verdi

Ankara’daki Gezi eylemleri sırasında kafasına isabet eden biber gazı kapsülü ile yaralanan 16 yaşındaki Dilan Dursun ile ilgili soruşturmada şüpheli polisler, olaydan 8 ay sonra ifade verdi. Şüpheli polisler ifadelerinde, Dilan’ın nasıl yaralandığını görmediklerini ileri sürdüler.

Leylekler Adana’ya erken geldi 

Kış mevsimini geçirmek üzere, ağustos ayından itibaren Afrika’ya giden leylekler, mart ayı sonunda beklendikleri Adana’ya erken geldi.vatandaşlar, “Kışın sıcak geçmesi leyleklerin de dengesini bozdu. Bu durum kışın erken biteceğini gösteriyor” diye konuştu

Cezaevinde Sevan Nişanyan’a yatak yok 

‘Kendi arazisinde kaçak yapı inşa ettiği’ gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası alan ve açık cezaevindeyken yazdığı bir mektup nedeniyle kapalı cezaevine sürülen yazar ve düşünür Sevan Nişanyan’ın taş yatakta yatırıldığı ve banyo yapmasına izin verilmediği öne sürüldü. İlk olarak açık cezaevine konan Nişanyan, sonrasında İzmir Buca kapalı cezarvine gönderilmişti.

Göktepe Ödülüne Son Başvuru 21 Mart
8 Ocak 1996’da gözaltındayken öldürülen gazeteci Metin Göktepe anısına düzenlenen ‘Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 21 Mart.

You may also like

Comments

Comments are closed.