Uncategorized

4 Şubat 2014

0

Ali İsmail Korkmaz davası ertelendi

Eskişehir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın 14 saat süren duruşması dün Kayseri’de gerçekleşti. Savcı, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamını istedi, tutuksuz yargılanan polis Yalçın Akbulut hakkında da tutuklama talep etti.Savcının tutuklama talebi reddedildi. Dava 12 Mayıs 2014’e ertelendi.

Gıdada son on yılın en yüksek fiyatları

Yılın ilk enflasyon rakamları açıklandı. Ocak ayında TÜFE yüzde 1,72 olarak gerçekleşti. Beklenti TÜFE’nin yüzde 1.60 olacağı yönündeydi. Aylık en yüksek artış yüzde 5,16 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti, 2003’ten bu yana en yüksek gıda enflasyon artışı oldu. Tüketici fiyatları bazında ocak ayında en yüksek fiyat artışı görülen ürün yüzde 72,64 ile çarliston biber oldu.

Gülen’den Erdoğan’a tazminat davası

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalar ile müvekkilinin uluslararası sözleşmeler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasaların koruması altındaki kişilik haklarına saldırıda bulunup ihlal etmesi nedeniyle 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Zaman muhabiri 17 Aralık öncesini sordu, Başbakan “Paralel yapısınız” dedi

Zaman Gazetesi muhabirinin “17 Aralık’ta operasyonundan 8 ay önce MİT tarafından , Reza Zarrab’ın söz konusu bakanlarla ilişkide olduğu MİT’in de sizi uyardığı yönünde bir rapor yansıdı. Böyle bir rapor sunuldu mu?” sorusunu Erdoğan “MİT bir defa uyarı yapmaz. Tespit yapar. Bir diğeri de burayla ilgili olarak da bakın MİT’in bu tür raporlarına paralel yapının temsilcisi durumuna düşüyorsunuz.” Cevabını verdi.

BTK: T24’e yayından kaldırılması tebligatı hata

BTK Başkanı Tayfun Acarer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın Meclis’te yönelttiği soru önergesinin T24 tarafından yayımlanması sonrası ‘yayından kaldırılması’ istemiyle gönderilen tebligat ile ilgili olarak hata yapıldığını ve söz konusu kararın kaldırılacağını ve gerekli incelemenin başlatıldığını belirtti.

Arınç, internette sansüre ilişkin “pek çok ülkeden özgürüz” dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, internette sansür iddialarına ilişkin, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Dünyada pek çok ülkeden özgür ve basın hürriyetine sahip bir ülkeyiz” dedi.

Tutukluluk süresi 5 yılla sınırlanacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , hükümetin hazırlamakta olduğu yeni demokratikleşme paketi çerçevesinde tutukluluk süresinin 5 yılla sınırlanmasına ilişkin yasa çalışması olduğunu açıkladı. Eğer yasa kabul edilirse, uzun süredir devam eden Ergenekon davası gibi davalarda halen tutuklu olan ve cezaları kesinleşmemiş sanıkların tahliyesinin önü açılacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.