Ekolojik YaşamHayvan HaklarıManşet

3D baskılı balıklar yakında piyasada…

0

Balığın tat ve dokusunu taklit eden ürün, bu yıl içinde süpermarket raflarında yerini alabilir.

Orfoz balık filetoları, balık kök hücrelerinin çeşitli besinlerle birleştirilmesiyle oluşturuluyor. Bunlar daha sonra biyo-mürekkeplere ve ardından bir yazıcıya işleniyor. Baskı işlemi sadece birkaç dakika sürüyor ve ortaya çıkan ürün daha sonra pişirilip yenmeye hazır hale gelebiliyor.

Artan avcılık ve yetiştiricilik miktarı, sucul kaynaklı gıda arzının artması anlamına gelse de ekosistem ve gelecek için riskler taşıyor.  Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü’ne (FAO) göre balık tüketiminin 2030 yılına kadar 224 milyon tona çıkması bekleniyor.

Dünya balıkçılığının durumu-3

Firmanın CEO’su Mihir Pershad, The Telegraph‘a şunları söyledi: “İlk tadımda, mükemmel bir balıkta olması gerektiği gibi ağzınızda pul pul dökülen tadı ve eriyen kıvamı sergilemeye çalıştık.  Önümüzdeki aylarda bu birinci sınıf balığı pazara getirme planımızı duyurmak istiyoruz.”

Mikroplastik içermiyorlar

Deniz uzmanları, küresel balık popülasyonlarının yaklaşık üçte birinin şu anda tükenmekte olduğunu tahmin ediyor. Orfoz balıkları da nesli tükenme riski altında olan hayvanlar arasında.

Biyo-baskılama yöntemiyle üretilen balıklar, geleneksel olarak avlanan deniz canlıları gibi mikroplastik maddeler de içermiyor.

Firma ayrıca, biftekler ve diğer deniz ürünleri de dahil olmak üzere tüm 3D baskılı etler üzerinde çalışıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.