ManşetTürkiye

39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina katliamı davası bugün başlıyor

0

İstanbul Ortaköy’deki eğlence merkezi Reina’da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği 70’i aşkın kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov’un da bulunduğu 51’i tutuklu 57 sanık bugün hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülecek dava, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki duruşma salonunda yapılacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, olayda hayatını kaybeden biri polis 39 kişi ‘maktul’, 60’ı yabancı uyruklu 122 kişi ‘mağdur’ ve ‘müşteki’ olarak yer alıyor.

İddianamede, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdülgadir Masharipov’un da bulunduğu çoğunluğu yabancı uyruklu 51’i tutuklu 57 sanık bulunuyor.

İddianamede Abdulkadir Masharipov hakkında, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “39 kişiyi nitelikli şekilde kasten öldürme”, “79 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs”, “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması” suçlarından 40 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile bin 555 yıldan 2 bin 397 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Diğer sanıklar için “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “terör örgütüne üye olmak”, “kasten öldürmeye teşebbüs” gibi suçlardan hapis cezası talep ediliyor.

Reina’daki yılbaşı katliamını IŞİD üstlendi

Reina saldırısı zanlısı İstanbul’da yakalandı

 

(SputnikNews)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.