ManşetTürkiye

Reina saldırısı zanlısı İstanbul’da yakalandı

0

Yılın ilk saatlerinde İstanbul Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının zanlısı olduğu belirtilen kişinin İstanbul Esenyurt’ta düzenlenen operasyonda yakalandığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Pazartesi akşamı zanlının kaldığı tespit edilen Esenyurt’taki bir adrese operasyon düzenledi.

Anadolu Ajansı (AA), Abdülgadir Masharipov isimli Özbek vatandaşı zanlı ile birlikte dört kişinin daha gözaltına alındığını, bunların Kırgız uyruklu bir erkek ile Mısır, Senegal ve Somali uyruklu üç kadın olduğunu duyurdu.

Ajansa göre operasyon, Reina saldırganını yakalamak için İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan bin kişilik özel ekibin çalışması sonucu gerçekleşti.

Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken AA, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Özbek yapılanmasına yönelik İstanbul’un 5 ilçesinde operasyon düzenlendiğini ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığını yazdı.

Basın toplantısı düzenlenecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu kutladı:

“Reina saldırganını ele geçiren, başta Bakanımız @suleymansoylu’ya, emniyet ve istihbarat teşkilatlarımıza Milletimiz adına teşekkür ediyorum”

Zanlının yakalanmasıyla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın Salı günü 10.30’da bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı.

13 Ocak’ta iki şüpheli tutuklanmıştı

Saldırının ardından kayıplara karışan saldırganı yakalamak için Konya, İzmir ve İstanbul’da geniş kapsamlı operasyonlar düzenlenmişti.

Saldırıyla bağlantılı olarak en son İstanbul’da Çin vatandaşı şüpheliler Omar Asım ve Abuliezi Abuduhamiti tutuklanmıştı.

AA’nın haberine göre, savcılığın iki şüphelinin tutuklanması istemiyle mahkemeye gönderdiği sevk yazısında, “Reina isimli iş yerinde silahlı terör örgütü eylemini gerçekleştiren şüphelinin de 15 Aralık 2016’da Konya’dan İstanbul’a geldiği tespit edilmiştir” ifadeleri yer almıştı.

IŞİD üstlenmişti

Reina’ya yılbaşı gecesi düzenlenen saldırıda 39 kişi yaşamını yitirmiş, 60’tan fazla kişi de yaralanmıştı. Hayatını kaybedenlerin 25’i yabancı uyruklu, 11’i Türkiye vatandaşı ve biri de hem Belçika hem Türkiye vatandaşıydı. Saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

 

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.