Türkiye

375 CHP üyesi bilgisi olmadan AKP’ye üye yapıldı

0

CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, Belediye Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 375 CHP üyesinin, bilgileri olmadan AKP’ye üye kaydedildiğini söyledi.

CHP Trabzon Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, “Ömrünü bu partiye adamış CHP’liler bilgileri ve onayları dışında AKP üyesi yapılmış. Türkiye Cumhuriyeti siyasal tarihine baktığımızda hiçbir partinin böyle bir yönteme başvurduğunu görmedim. AKP insanların imzalarını taklit ederek, onaylarını almadan partilerine üye yapabiliyorlar. Bu ciddi bir ahlaksızlıktır” dedi.

DHA‘nın haberine göre durumdan Yargıtay’dan Genel Merkez’e gelen bir yazıyla haberdar olduklarını söyleyen Kaya, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı önce 178 kişinin, sonra da 197 kişinin ismini bildirdi. Yani CHP Merkez ilçeye üye 375 kişi AKP’ye üye yapılmış. Bize nasıl üye olunacağı bellidir. Formlarımız var. AKP yöneticileri, partilerine geçtiklerini iddia ettikleri CHP’lilerin üye formlarını gösterebilecekler mi?” diye konuştu.

AKP’nin üye toplama sistemine de dikkat çekmek istediğini söyleyen Kaya, “Yardım almak isteyen yoksul insanlara, ’Üye olun öyle yardım alın’ deniliyor. Bir kurumda işe girmek isteyen insanların hangi partiye üye olduklarına bakılıyor ve eğer MHP veya CHP üyesiyseler, ’Oradan istifa etmeden işe alamayız’ diyorlar. Belediyenin şirketlerinde çalışanlar, taşeron işçiler, iradeleri dışında üye yapıldı” iddiasında bulundu.

Bilgileri dışında AK Parti’ye üye yapılan CHP’lilerin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Ahmet Kaya, “Bu sahtekarlığa karşı sessiz kalmayacağız. Hukuki yollarla hakkımızı arayacağız. Bir kişi iki partiye aynı anda üye olamadığı için arkadaşlarımızın üyelikleri düştü. Belediye Meclis üyelerimizin bile üyeliklerini tazelemek zorunda kaldık” dedi.

(sol.org.tr)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.