Doğa Mücadelesi

350.org’dan Gerze’ye küresel destek

0

İklim değişikliğiyle mücadele eden küresel yurttaş platformlarının başında gelen 350.org‘un kurucularından Bill McKibben yaptığı açıklamayla tüm dünya aktivistlerini Gerze’de termik santrale direnenlerle dayanışmaya çağırdı.

McKibben’in yayımladığı bildiri şöyle:  “2011’de inanılmaz şeyler yaşadık. Arap Baharı’nı, İspanya’daki “öfkelileri”, Hindistan’da yolsuzluğa baş kaldıranları, Wall Street’in işgalini, Keystone XL boru hattına direnişi gördük. Böyle daha nice hayranlık uyandıran başkaldırılar oldu, hepsi de iktidarı diktatörlerin, şirketlerin ve kirletenlerin ellerinden alıp halka geri vermek için mücadele etti.

Bunların arasında dikkatimizden kaçan çok önemli bir direniş daha vardı. Türkiye’de kurulmak istenen 50 termik santralin ilklerinden olan Gerze’de kurulacak 1200 MW’lık santrale karşı yerel halk 3 yıldır kahramanca bir mücadele veriyor. 100’lerce kişi sürekli kampta, 1000’lercesi sürekli protesto yürüyüşünde. Kasım’da 10.000 kişinin katıldığı yürüyüşte misal, bir pankart özellikle ilgimi çekti: ‘Gerze Halkı yalnız değildir!”

Hepimizin bildiği bir gerçek var artık: Fosil yakıtlardan çok daha iyi seçeneklerimiz var. Ve bizler, kirletici sanayiciler köylerimizi, şehirlerimizi ve topraklarımızı kirleterek para kazanmaya çalışırken, sessiz kalmayacağız. Gerze Halkı’nın yanındayız”

Bildiride, Gerzelilerin mücadelesine destek olunabilecek bir internet adresi de paylaşıldıl.

You may also like

Comments

Comments are closed.