Uncategorized

31 Aralık 2013 – Dünya

0

Çin’de Tarım Alanları Kirlilikten Kullanılamaz Halde

Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi tarafından bir açıklamaya göre ülkenin tarım alanlarının 3.3 milyon hektarı kirlenme yüzünden güvenli gıda üretemez halde. Ülkenin tarıma uygun toplam arazisi 120 milyon hektar civarında. Çin’deki kirlenmenin başlıca sebebi sayısı 2300’ü bulan kömürlü termik santraller.

 

Irak’ta İstifalar

Sünni Parlamento üyesi Ahmed Alwani’nin tutuklanmasını takiben 44 meclis üyesi protesto amacıyla istifasını sundu.

 

Meksika’da Göç Krizi

STK’lar, Orta Amerika’daki uyuşturucu çetelerinden kaçan ve Kuzey Meksika’ya yığılan göçmenlerin bölgede 1980’lerden beri yaşanan en büyük göç dalgası olduğunu açıkladı.

 

Afrika Birliği’nden Güney Sudan Çıkışı

Afrika Birliği, Güney Sudan’da şiddeti körükleyenlere yaptırım uygulanacağını açıkladı. Öte yandan Uganda Devlet Başkanı Yoweri Musevini de isyancıların ateşkesi kabul etmemesi halinde müdahale çağrısında bulundu.

 

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde Saldırı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde başkent Kinshasa’daki televizyon binasına dün gerçekleştirilen saldırı sonucu 46 saldırgan öldü. Saldırganların genç ve tecrübesiz olduğu belirtildi.

 

Endonezya’da Volkan Patlaması

Batı Endonezya’da faaliyete geçen bir volkan 19 bin kişiyi evini terk etmeye zorladı.

 

 Akademik Shokalsky Kurtarılamadı

25 Aralık’tan beri Güney Kutbu’nda buzullar arasında sıkışan araştırma gemisi Akademik Shokalsky’nin yolcularının helikopterle tahliyesine karar verildi. Mürettebat ise gemide kalacak ve buzulların kırılmasını bekleyecek. Geminin iklim değişikliği nedeniyle denize karışan eski ve kalın buzullar yüzünden sıkıştığı yorumları yapılıyor.

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.