Uncategorized

30 Haziran – 6 Temmuz

0

Aile Bakanı’na göre 18 ayda koruma altında öldürülen 21 kadın aslında yok

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam koruma altında öldürülen kadın olmadığını iddia etti. Bianet’in derlediği erkek şiddeti çetelesine göre ise 2013’ten beri, son 18 ayda 21 kadın koruma altında öldürüldü.

Başbakan futbolcuya dövmelerini silmesini söyledi

Başbakan Erdoğan İstanbul Milli Takımlar Eğitim ve Kamp Tesisi açılışında 18 yaşındaki futbolcu Berk Yıldız’a dövmelerin vücuda zararlı olduğunu iddia ederek ve yabancılara aldanmamasını ve dövmelerini silmesini söyledi.

Abdullah Cömert davasında tutuklama yok

Abdullah Cömert’in öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davanın tek sanığı, Cömert’in başına gaz kapsülü atarak ölümüne sebep olan polis Ahmet Kuş duruşmaya rapor göndererek gelmedi. Hakim, tutuklama talebini reddetti.

“Katil Erdoğan” sloganı, iki ayrı mahkeme, bir beraat bir ceza

Bianet’in haberine göre Mudanya 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ “Hırsız, katil Erdoğan” sloganı nedeniyle yargılanan 28 kişiye “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçundan ayrı ayrı 7 bin 80 lira para cezası verdi. Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi ise aynı sloganı attığı için yine “kamu görevlisine hakaret” suçundan yargılanan iki kişiye 29 Mayıs’ta beraat vermişti.

Cumhurbaşkanı adaylarının mal varlıkları açıklandı

Cumhurbaşkanlığı’na aday olan Erdoğan, İhsanoğlu ve Demirtaş mal varlıklarını açıkladı.

Erdoğan’ın YSK’ya sunulan mal varlığı arsa, otomobil ve banka hesapları toplam yaklaşık 4 milyon 650 bin TL ve 200 bin dolar ve 500 bin TL alacak.

Demirtaş’ın mal varlığı toplam 360 bin TL değerinde ev ve ofis, Audi ve Skoda marka iki adet otomobil.

İhsanoğlu’nun mal beyanı şöyle: Kendine veya eşine ait, miras ve satın alma yoluyla İstanbul’da 9 daire, 1 adet 2006 marka Opel Vectra otomobil ve banka hesaplarında 240.427 TL ve 3.596.304 dolar.

Erkan Oğur adına açılan sahte Twitter hesabıyla atılan tweet konser iptal ettirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu’nun dün gece Adapazarı’nda vereceği konseri “hava muhalefeti” nedeniyle iptal ettiğini duyurdu. Ancak asıl iptal nedeninin, Erkan Oğur’un Twitter hesabından MİT’e yönelik yaptığı eleştiriler olduğu iddia edildi. (ÖK)

You may also like

Comments

Comments are closed.