Kültür-SanatLGBTİ+Manşet

3. Zeliş Deniz Kuir Sinema Ödülü, bu yıl Metin Akdemir’e verildi

0

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Pembe Hayat KuirFest‘te, bu senenin Zeliş Deniz Kuir Sinema Ödülü Metin Akdemir’e verildi.

Geçtiğimiz sene oyuncu Ayça Damgacı’ya verilen ödül, bu sene kuir sinemaya emek veren yönetmen Metin Akdemir’in oldu. Akdemir, ödülünü Damgacı’dan aldı. Ödül, dün Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşen festivalin açılış resepsiyonunda verildi.

Kuir sinemayı güçlendirmek amacıyla veriliyor

Metin Akdemir, Hayalimdeki Sahneler filminde Atıf Yılmaz’ın Dul Bir Kadın, Kadının Adı Yok ve Yavuz Özkan’ın İki Kadın filmlerindeki kadın karakterler arasındaki ilişkilerin kuir ihtimallerine yer vermişti. Bu ihtimalleri birçok farklı katmanda tartışmaya açmış, bir yandan filmlerin oyuncuları ve sinema yazarlarıyla ihtimalleri tartışırken, diğer yandan bu ihtimallere dair kendi hayalindeki sahneleri kadraja almıştı.

Hayalimdeki Sahneler festival kapsamında, 25 Eylül’de Ankara‘da ve 3 Ekim’de İstanbul‘da gösterilecek. Gösterimlerin ardından yönetmenin katıldığı söyleşiler de gerçekleşecek.

Adını 2015 yılında hayatını kaybeden LGBTİ+ aktivisti Zeliş Deniz‘den alan Zeliş Deniz Kuir Sinema Ödülü, kuir sinemayı güçlendirmek ve kuir sinemada emeği olanların yanında olmak amacıyla veriliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.