Manşetİklim Krizi

3 Nisan dijital iklim grevinde bizi neler bekliyor?

0

3 Nisan Cuma günü küresel çağrıyla birlikte 5’inci İklim Grevi gerçekleşecek. Dijital ortamın verdiği imkanlarla sınırları aşacak grevde Türkiye’nin dört bir yanından iklim aktivistleri “Bu evde iklim grevi var” diyecek.

Dünya da Fridays for Future hareketinin çağrısıyla eş zamanlı olarak gerçekleşecek iklim grevinin Türkiye’deki ayağının düzenleyicisi ise Sıfır Gelecek. Kampanya iklim acil durumu ilan edilmesini, sera gazı emisyonlarının sıfırlanmasını ve adil dönüşüm talep ediyor. 3 Nisan’da gerçekleşecek program akışı ise şu şekilde:

Basın açıklamaları ve konuşmalar

Saat 16.00’da başlayacak canlı yayında Fridays for Future ve Sıfır Gelecek adına basın açıklamaları okunacak. Ardından Ömer Madra, Mert Fırat ve Kerem Kabadayı konuşmalar gerçekleştirecek. Konuşmaların video konferans yoluyla gerçekleştireceği buluşma, Sıfır Gelecek Youtube hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

Aktivist buluşması

Saat 17.00’a gelindiğinde ise geniş katılımlı bir video konferans planlanıyor. Burada pankartlarıyla bir araya gelen iklim aktivistleri hem konuşmalar yapacak hem de birlikte sloganlar atacak. Katılımcılar burada sorularını yöneltebilecek. Bu video konferansa katılım buradaki linkten yapılabileceği gibi gene YouTube hesabından canlı olarak da izlenebilecek.

Saat 19.00’dan itibaren de konserler gerçekleşecek.  Canlı yayın üzerinden mini konserler düzenleyecek sanatçılar şu şekilde: Arya Su Gülenç, Yarkın Duo, Teneke Trampet’ten Cem Pulathaneli ve Oğuz Tarihmen, Kardeş Türküler’den Feryal Öney, Banu Kanıbelli, Gülinler, yokyer, Metin Türkcan ve Zeytin Band’den Melisa Lara. Konserlerin haberi gene Sıfır Gelecek sosyal medya hesaplarında duyurulacak.

Bütün bunlara ek olarak, gün içerisinde greve destek vermek isteyenler pankartlarıyla #dijitaliklimgrevi # buevdeiklimgrevivar ve #sıfırgelecek etiketleri üzerinden paylaşım yapabilecek.

Son olarak da saat 22.00’da bir gündem kampanyası düzenlenecek. Gün içerisinde hesaplardan duyurulacak etiket üzerinden insanlar iklim kriziyle ilgili düşüncelerini, duygularını ve taleplerini paylaşarak Twitter gündeminde birinci sıraya çıkmaya uğraşacaklar.

Zoom programıyla nasıl katılınabilir?

Dijtal İklim Grevi basın açıklaması ve konuşmalara bilgisayarınızdan, tabletinizden veya cep telefonunuzdan bağlanabilirsiniz. Bilgisayara için adresine tıklamanız yeterli. Zoom programı kurulumu otomatik gerçekleştirecektir. Kurulum sırasında programın mikrofonunuza ve kameranıza ulaşmasına izin vermeniz gerekiyor.

Cep telefonu ve tablet için ise Zoom programını Google Play’den veya App Store’dan indirmeniz gerekiyor. Ardından bağlantı adresine tıkladığınızda program otomatik olarak sizi etkinliğe yönlendirecek.

Sıfır Gelecek sosyal medya hesapları:

https://www.youtube.com/c/SıfırGelecek

https://twitter.com/sifirgelecek

https://www.facebook.com/sifirgelecek/

https://www.instagram.com/sifirgelecek/

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.